Amida
Een wijn met een verhaal, een familieverhaal. AMIDA verenigt drie generaties Adami als een familie van wijnmakers omdat het op symbolische manier drie verschillende druivenrassen verenigt die door de jaren heen zijn geplant. Martina Adami verwoordt het als volgt:
"Mijn grootvader Gaetano plantte de Garganega, het druivenras voor de Soave-wijnen. Mijn vader Angelo voegde de Sauvignon Blanc-wijnstok toe aan de heuvels en mijn broer Andrea de Traminer-wijnstok. Alles om leven te geven aan een wijn die, uitgaande van de delicate geuren van de lokale Garganega-druif een intensiteit in de mond heeft die het plezier van de consument omarmt en tegelijkertijd de link met de frisheid van ons grondgebied levend houdt. Dit is een wijn om "per glas" van te genieten en dus per glas op zomerse terrassen, maar gezien de volheid in de mond is hij ook uitstekend bij de maaltijd."
Het is een wijn met verschillende laagjes die elk op hun beurt de typische eigenschappen van deze expressieve druivenrassen naar voor laat komen.
Product details
Druivenras: Garganega 50%, Sauvignon Blanc 25%, Traminer 25%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: vulkanisch van oorsprong.
Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 165 - 250 m.
Herkomstbenaming: IGT Verona Bianco.
Oogstperiode: manueel, eerste helft van september.
Vinificatie: apart, in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.
Lagering: inoxtanks.
Kleur: strogeel met groene reflecties.
Alcoholgehalte: 12,5 %.
Aroma: geel fruit, kruiden en citrus.
Smaak: sappig, vol, geel fruit, kruidig, amandel en een fijne aciditeit.
Serveertemperatuur: 10° - 12°C.
Te drinken bij: antipasti, gegrilde vis, wit vlees, gevogelte en kaasschotels.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.