Argivo Primitivo di Manduria Riserva

Le Vigne di Sammarco | 2017 | 750 ml
€ 26,00
SKU
10801ARG2016

De Argivo is een 100% Primitivo di Manduria, één van de topwijnen van Le Vigne di Sammarco.
De wijngaarden voor deze Primitivo liggen in Manduria, in de provincie Taranto. De wijnstokken worden ook hier volgens het alberello-systeem gesnoeid.
De oogst verloopt traditioneel van de laatste week van augustus tot de tweede week van september.
Na het ontstelen van de trossen en het kneuzen van de geselecteerde druiven volgt een maceratietijd van 15 tot 18 dagen. Na fermentatie rijpt de Riserva in Allier-barriques gedurende 12 maanden en in inox vaten gedurende 6 maanden.
De kleur is diep en ondoordringbaar rood. In de intense geur herken je heel panorama aan aroma's: zwarte kersen, confituur, anijs, chocolade, koffie, tabak en balsamico-eucalyptus met licht rokerige toetsen op de achtergrond. Sterk in de smaak met een sappige textuur. Het alcoholpercentage wordt in evenwicht gebracht met fluweelzachte tannines en frisheid. Aan het einde ervaar je een lange mentholgeur.
Qua foodpairing mag je denken aan ossobuco, gekarameliseerde eend en pasta met wildragu.
Laat de wijn op adem komen en ontkurk hem een flink aantal uren op voorhand.

Product details

Druivenras: Primitivo 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei-kalk.

Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.

Hoogte wijngaard: 140 m.

Herkomstbenaming: Riserva Primitivo di Manduria.

Oogstperiode: eind september, manuele oogst.

Vinificatie: fermentatie met schilcontact op 25°C en een maceratietijd van 15 à 20 dagen.

Lagering: 12 maanden lagering en 6 maanden flessenrust.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 16,0 %.

Aroma: intens aroma van zwart fruit, confituur, chocolade, etherisch en tabak.

Smaak: intens, vol, rijp en krachtig.

Serveertemperatuur: 18°C. (laat hem even ademen van te voren)

Te drinken bij: rundvlees, pasta met vleessaus, gestoofde vleesgerechten, gegrild & geroosterd rood vlees, wild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2027.