Barbera d'Asti Boschetto Vecchio
De Boschetto Vecchio van Guasti Clemente in Nizza Monferrato, is een oud perceel met Barbera-stokken. De opbrengst is zo laag dat slechts ca. 3500 flessen per jaar kunnen geproduceerd worden.
De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten.
De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees.
De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
Product details
Druivenras: Barbera 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 27 jaar.
Hoogte wijngaard: 250 m.
Herkomstbenaming: DOCG Barbera d'Asti.
Oogstperiode: manueel, eind september - begin oktober.
Vinificatie: 10 à 14 dagen, met temperatuurcontrole, in inoxtanks.
Lagering: 18 maanden grote vaten van Sloveens eik.
Kleur: robijnrood
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: rood fruit, kruiden en cederhout.
Smaak: droog, fijne zuurtjes, vol, complex, elegante finale.
Serveertemperatuur: 18°C.
Te drinken bij: lamsvlees, geroosterd vlees, pasta met vleessauzen, wild en oudere kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.