Brunello di Montalcino Veltha

Maté | 2019 | 750 ml
€ 59,00
SKU
11401BRUVEL2019

De Brunello di Montalcino Veltha 2019 van Máté is de nieuwste wijn in hun gamma en wordt gebotteld uit de allerbeste vaten uit 2019. Deze Brunello wordt een jaar eerder uitgebracht dan Riserva. Een wijn gemaakt om te rijpen.
De zorgvuldig geselecteerde druiven worden gefermenteerd met inheemse gisten in kleine roestvrijstalen en houten vaten. De most wordt vier tot vijf keer per dag met de hand geroerd om kleuren en tannines te extraheren. De wijn rijpt tot 1 jaar in 500L en 2 jaar in 40H liter Frans eikenhout en rijpt minimaal 6 maanden in flessen voordat hij wordt vrijgegeven. De productie bedraagt slechts een kleine 1370 flessen. Hier heb je dus een uniek product met een enorm bewaarpotentieel.
Een Brunello met een weelderige stijl, met aroma's en smaken van rijpe kersen, frambozen en pruimen, gecombineerd met kruiden, hibiscus en sinaasappelzeste. Gebalanceerd en levendig, met een overheerlijke afdronk.

De naam is gelinkt aan de Etruskische god Veltha, een belangrijke figuur binnen de Etruskische mythologie. Hij was de god van de seizoenen, groei en verandering. Veltha werd stond voor vruchtbaarheid, de natuur en de cycli van de seizoenen.

"Zeer aantrekkelijke aroma's van bramen, lavendel en potlood. Een volle body met stevige, solide tannines het fruit omhullen. 95 punten" – James Suckling.

Wine Spectator: 93 punten.

Product details

Druivenras: Sangiovese 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 28 jaar.

Hoogte wijngaard: 390 - 410m.

Herkomstbenaming: DOCG Brunello di Montalcino Riserva.

Oogstperiode: van half september tot half oktober.

Vinificatie: 16 dagen maceratie, in inox tanks.

Lagering: 48 maanden in grote vaten (botte).

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: kersen, cederhout, zeste, zoethout en zwart fruit.

Smaak: vol finesse, elegant, structuur en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 20 °C.

Te drinken bij: truffel, geroosterde eend, fijne wildgerechten en fijn rood vlees.

Bewaarpotentieel: tot einde 2035.