Cadisopra Marzeno Sangiovese
De Cadisopra Marzeno is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna die elegantie en finesse perfect weet te combineren met de typische karaktereigenschappen van dit druivenras.
Na de manuele oogst volgt de maceratie en fermentatie in inoxtanks gedurende 40 tot 60 dagen.
Elegant en gebalanceerd is dit een klassevolle en prachtige Sangiovese-wijn, gedurende 12 maanden gelagerd op hout en 6 maanden in cementkuipen.
De Cadisopra Sangiovese Marzeno komt uit de subzone Marzeno, één van de 12 subzones van Romagna die deze geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte Sangiovese-wijnen.
Product details
Druivenras: Sangiovese 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 29 jaar.
Hoogte wijngaard: 130 - 240 m.
Herkomstbenaming: DOC Romagna subzone Marzeno.
Oogstperiode: manueel, half september.
Vinificatie: 40 tot 60 dagen maceratie en fermentatie, zonder temperatuurcontrole in inoxtanks.
Lagering: 12 maanden in barriques van Franse eik, 6 maanden in cementkuipen, 6 maanden flessenrust, ongefilterd.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: kersen, zoethout, kreupelhout, tabak, peper en kruiden.
Smaak: droog, krachtig, gestructureerd, elegant, fijne tannines.
Serveertemperatuur: 18° -20°C.
Te drinken bij: padddestoelen, pelswild, geroosterd en gestoofd rood vlees, pasta met tomatensaus, everzwijn, halfharde en gewassen korstkazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.