Capoccia Riserva Morellino di Scansano
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma.
De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze.
Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten).
Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk.
Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
Product details
Druivenras: Ciliegiolo 90%, Alicant 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: kleigrond rijk aan slib .
Ouderdom wijnstokken: 15 jaar.
Hoogte wijngaard: 150 m.
Herkomstbenaming: DOC Rosso Maremma Riserva.
Oogstperiode: half september.
Vinificatie: in inoxtanks.
Lagering: in barriques gedurende 6 maanden (40% nieuwe vaten, 60% gebruikte vaten), 10 maanden flessenrust.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 13,5 %.
Aroma: kersen, bosvruchten en aromatische kruiden.
Smaak: droog, fijne zuren, zoethout, fijne tannines, rijp fruit en elegante finale.
Serveertemperatuur: 18 °C.
Te drinken bij: paddestoelen, rundvlees, stoofpotjes, gegrild & geroosterd vlees, pasta met wildsausen en rijpe kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2027.