Consero Primitivo Appassimento

Le Vigne di Sammarco | 2018 | 750 ml
€ 19,50
SKU
10801CON2018

Het vermogen om de bodem, de druiven, de teeltmethoden en de beheersing van de fermentatie- en rijpingsprocessen te kiezen die de aroma's versterken en harmoniseren, maakt de stijl van de wijnen van Le Vigne di Sammarco herkenbaar.
Deze Primitivo is het resultaat van een langdurig rijpingsproces aan de wijnstok. Om een ​​overrijpe druif te krijgen, is de oogsttijd veel later dan normaal, nu rond de derde week van september. De manuele oogst dient om de beste druiven te selecteren.
Na het kneuzen van de druiven volgt een maceratietijd van 12 tot 15 dagen, de vinificatie, een malolactische gisting en rijping in barriques.
De kleur is donker en intens robijnrood. Er zit in het aroma een uitbundige verscheidenheid aan geuren: pruimenjam, vijgen en rozijnen, rozen en viooltjes. Daarnaast krijg je de geur van essentiële oliën van kaneel, sinaasappel en jeneverbes. De smaak is zacht en vol, intens en gebalanceerd, perfect voor traditionele stoofgerechten, wild, bistecca fiorentina of stevige pastagerechten.
Laat deze Primitivo Appassimento voldoende ademen om er volop van te kunnen genieten.

Product details

Druivenras: Primitivo 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei-kalk.

Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.

Hoogte wijngaard: 140 m.

Herkomstbenaming: IGP Primitivo Salento Rosso Appassimento.

Oogstperiode: eind september, manuele oogst.

Vinificatie: maceratietijd van 15 à 18 dagen, malolactische gisting.

Lagering: 12 maanden houtlagering.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 15,0 %

Aroma: intens aroma van donker fruit, gedroogd fruit en florale toetsen.

Smaak: intens, vol, zacht en lange afdronk.

Serveertemperatuur: 16°- 18°C (een paar uren op voorhand openen).

Te drinken bij: lamsvlees, rundvlees, pasta met vleessaus, gegrild & geroosterd rood vlees, pelswild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2028.