Gorgazzina Botanical Tonic van Fred Jerbis heeft een uitgebalanceerde aromatische samenstelling die is gecreëerd om perfect te mengen met de smaken van de 43 plantaardige ingrediënten die aanwezig zijn in zijn Gin 43. Geurende citroenmelisseblaadjes en verse Siciliaanse bittere sinaasappelschillen gaan perfect samen met een bitter vleugje kinine. Zo ontstond de Gorgazzina Tonic, een ambachtelijk product van hoge kwaliteit, met een authentieke smaak, zoals alle distillaten en likeuren van Fred Jerbis.
Limonello, een creatieve naam voor een limoncello uit Lombardia. Deze likeur is gemaakt van citroenen die gerijpt zijn aan de Amalfitaanse kust en in Sicilië. Karakteristiek zijn het intense aroma met een fluweelzachte, rijke en sappige smaak die perfect doet denken aan geurende citroenen.
De originele, ongefilterde en handgemaakte Vermut van Fred Jerbis is gemaakt van 25 botanicals van Italiaanse oorsprong, waaronder alsem (Engels: wormwood) en twee soorten sinaasappels. Door 2 verschillende extractiemethoden te gebruiken, een koude maceratie van gedroogde planten en een hete maceratie, ontstaat een delicate maar ook intens kruidachtige vermouth. De kleur is diepbruin met roodachtige tinten door de natuurlijke kleur van de planten en de gebrande suiker. Initieel herken je Marsala in het aroma waarna kruiden, citrus en fruitige nuances naar voren komen. De bitterzoete smaak wordt gekenmerkt door fruitige tinten van wilde bessen tot zure kersen. In de afdronk ontdek je een aanhoudende bitterheid door de absint, meesterwortel, gentiaanwortel en jeneverbes. De eventuele aanwezigheid van neerslag op de bodem van de fles wordt bepaald door de natuurlijkheid van de grondstoffen die bij de productie van deze Vermut zijn gebruikt.
Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken. 16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen. Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans. De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets. Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft. De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk. Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
De Bitter 34 Chestnut Honey is intens en evenwichtig bitter. Een delicate maar aanhoudende kruidachtige smaak waarbij de toon van kastanjehoning zacht aanwezig is. De alcoholische perceptie is zeer discreet voor een traditioneel recept waarbij honing al in de neus aanwezig is. De body wordt gegeven door de bittere tonen dankzij de maceratie van planten zoals de gentiaanwortel en de rijkdom aan plantaardige ingrediënten die het complex en persistent maken. De afdronk is aanhoudend bitter door plantaardige ingrediënten, maar afgezwakt door de frisheid van citrusvruchten. Alles wordt vervolgens doordrenkt met hibiscusbloemen die een zeer intense en natuurlijke koraalrode tint geven. Een ideale match in traditionele Italiaanse cocktails en perfect gemixt met andere Fred Jerbis producten.
Amaretto is een zoete likeur met een intense amberkleur door de infusie van zoete en bittere amandelen samen met andere kruiden en wortels en een klein vleugje Bourbon-vanillebonen uit Madagaskar, ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd. De geur is delicaat maar overduidelijk die van amandelen. De smaak is aangenaam, evenwichtig en zacht. Ontstaan uit een traditioneel recept dat beroemd werd in de vroege jaren 1900. Om puur of met ijs van te genieten.
Rossi D'Angera gebruikt voor de Grappa Pinot Nero Trailaghi de vinacce van Pinot Nero-druiven uit Franciacorta en Oltrepò Pavese. Het sterke aroma doet denken aan zwart fruit en kruidige geuren van hooi, lavendel en zoethout. De smaak is een aangenaam gebalanceerd en harmonieus. Een jonge grappa met hints van wilde bessen en gedroogd fruit.
43 botanicals van Italiaanse oorsprong en 5 extractiemethoden definiëren de strogele gin van Fred Jerbis. Jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem zijn slechts een deel van de 43 kruiden en planten die we mogen kennen. De rest is het geheim van de meester ... Tonen van jeneverbes, viooltjes (gegeven door de iris), lichte lavendel en citrus bepalen het aroma. De smaak is kruidig, delicaat en citrusachtig.
De zachte body wordt gegeven door botanicals zoals dille, venkel en anijs. De bittere tonen komen van de maceratie van planten zoals meesterwortel, gentiaan, maar vooral jeneverbes (aanwezig in het dubbele van het percentage vergeleken met een klassieke gin). De ronde afdronk is er dankzij de engelwortel en sluit af met een frisheid van tijm, citroenmelisse, salie en munt. Past heel goed bij de meeste tonics, omdat zowel de bittere als de zoetere delen aanwezig zijn.
Rossi D'Angera, distilleerders sinds 1847, gebruikt de vinacce van Moscato d'Asti uit Piemonte voor deze zachte en toch intense grappa. Het discontinue distillatieproces met stoomketels en de hand van de meesterdistilleerder zorgt voor een perfecte kwaliteit. Goudkleurig met een fruitig aroma van abrikoos en bloemenhoning. De 18 maanden rijping in nieuwe en medium gebrande Allier- en Limousin-barriques creëert een smaak die zacht en warm is met een lichte toets van geroosterde amandel en hazelnoot.
In de Rossi d'Angera-distilleerderij zijn de gebruikte processen traditioneel en natuurlijk, doorgegeven doorheen de tijd van generatie op generatie en telkens geïnnoveerd met respect voor het verleden en met kwaliteit hoog in het vaandel. De keuze voor kwaliteitsproducten en de techniek van de discontinue distillatie zijn enkele van de geheimen van hun succes. De vinacce van deze Grappa Nebbiolo Amandola komt uit Piemonte. Het aroma geeft complexe geuren van sandelhout, confituur en gekookte most, met lichte tonen van geroosterde, oosterse kruiden en pijptabak. In de smaak herken je gedroogd fruit met een aangename kruidige toets van peper. Je ervaart een zacht en strelend effect. Deze grappa heeft 18 maanden houtlagering gekregen in medium gebrande Allier- en Limousinvaten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.