Rossi D'Angera gebruikt voor de Grappa Pinot Nero Trailaghi de vinacce van Pinot Nero-druiven uit Franciacorta en Oltrepò Pavese. Het sterke aroma doet denken aan zwart fruit en kruidige geuren van hooi, lavendel en zoethout. De smaak is een aangenaam gebalanceerd en harmonieus. Een jonge grappa met hints van wilde bessen en gedroogd fruit.
Rossi D'Angera, distilleerders sinds 1847, gebruikt de vinacce van Moscato d'Asti uit Piemonte voor deze zachte en toch intense grappa. Het discontinue distillatieproces met stoomketels en de hand van de meesterdistilleerder zorgt voor een perfecte kwaliteit. Goudkleurig met een fruitig aroma van abrikoos en bloemenhoning. De 18 maanden rijping in nieuwe en medium gebrande Allier- en Limousin-barriques creëert een smaak die zacht en warm is met een lichte toets van geroosterde amandel en hazelnoot.
In de Rossi d'Angera-distilleerderij zijn de gebruikte processen traditioneel en natuurlijk, doorgegeven doorheen de tijd van generatie op generatie en telkens geïnnoveerd met respect voor het verleden en met kwaliteit hoog in het vaandel. De keuze voor kwaliteitsproducten en de techniek van de discontinue distillatie zijn enkele van de geheimen van hun succes. De vinacce van deze Grappa Nebbiolo Amandola komt uit Piemonte. Het aroma geeft complexe geuren van sandelhout, confituur en gekookte most, met lichte tonen van geroosterde, oosterse kruiden en pijptabak. In de smaak herken je gedroogd fruit met een aangename kruidige toets van peper. Je ervaart een zacht en strelend effect. Deze grappa heeft 18 maanden houtlagering gekregen in medium gebrande Allier- en Limousinvaten.
Na de vinificatie van Nebbiolo- en Dolcettodruiven distilleert Rossi D'Angera de vinacce tot deze grappa. Vinacce zijn de schillen van de druiven inclusief de pitten die overblijven na het maken van de wijn, eventueel met resten van wijn of gedeeltelijk gefermenteerde most. Dit zijn de typische basisproducten voor het distilleren van grappa. De distillatie verloopt volgens een artisanaal proces dat met nauwgezette zorg wordt gevolgd door de meesterdistilleerder. Hij selecteert het hart, il cuore, van het eindproduct dat zich door zijn aroma en zachtheid onderscheidt van de kop en de staart, respectievelijk het begin- en eindgedeelte van het distillatieproces. De keuze van Rossi d'Angera is duidelijk: kwaliteit verkiezen boven kwantiteit. De kleur van de Riserva Personale is helder, intens amber. Het aroma is breed, aanhoudend en harmonieus, intens kruidig en geroosterd met een toets vanille. Na de distillatie volgt een rijping gedurende 5 jaar in eiken vaten van Sloveens hout. Zo krijgen we een harmonieuze, zachte, complexe en evenwichtige grappa in het glas. Niet voor niets een persoonlijke riserva ...
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.