Frantoio Scalia is een familieverhaal dat gestart is met Antonino Scalia in 1950. Hij bezat land aan de voet van de Etna in Mascalucia, olijfbomen en de passie om er kwaliteitsproducten van te maken. Ervan overtuigd dat het belangrijk was om kennis door te geven nam hij kinderen en kleinkinderen mee tijdens de oogst. Na het oogsten en selecteren van de olijven liet hij hen de verschillen van de verschillende cultivars ontdekken. Primofiore is een medium fruitige extra vergine olijfolie, gemaakt van 100% Siciliaanse olijven van de variëteit Nocellara dell'Etna, een van de meest prestigieuze variëteiten van het hele Middellandse-Zeegebied. Na de manuele oogst van de groene olijven in oktober worden ze diezelfde dag nog gemalen en verwerkt tot olijfolie. De Nocellara dell'Etna heeft unieke geur- en smaakkenmerken met uitstekende antioxiderende eigenschappen en een smaak waarin bitterheid en pikantheid perfect in evenwicht zijn. Medium fruitig met kruidige tonen van artisjok en tomaat. Fris en zuiver van smaak, kruidig van gemiddelde intensiteit, rijke persistentie van groentetonen en hints van artisjok. In de geur overheerst die van vers gemaaid gras en groene tomaat.
De 46° Parallelo van Frantoio di Riva is een extra vergine olijfolie van hoogstaande kwaliteit. Een blend van verschillende olijfrassen uit de regio Trentino, ten noorden van het Garda-meer, iets voor de rijping geoogst en verwerkt om de smaken meer complexiteit te geven. De hoofdrol is weggelegd voor de Casaliva-olijven. De exclusieve, gekleurde flessen geven een totale bescherming tegen extern licht om alle kwaliteiten van de olijfolie in de loop van de tijd te behouden.
Geel van kleur met duidelijke groene tinten. Mediumfruitig met frisse noten. Een harmonieuze smaak met duidelijke maar lichtbittere en kruidige sensaties. Aanbevolen bij voorgerechten op basis van vlees, visgerechten, rauwe groenten en salades, soepen en het afwerken van gebraden gerechten.
Frantoio Scalia is een familieverhaal dat gestart is met Antonino Scalia in 1950. Hij bezat land aan de voet van de Etna in Mascalucia, olijfbomen en de passie om er kwaliteitsproducten van te maken. Ervan overtuigd dat het belangrijk was om kennis door te geven nam hij kinderen en kleinkinderen mee tijdens de oogst. Na het oogsten en selecteren van de olijven liet hij hen de verschillen van de verschillende cultivars ontdekken. Primofiore is een medium fruitige extra vergine olijfolie, gemaakt van 100% Siciliaanse olijven van de variëteit Nocellara dell'Etna, een van de meest prestigieuze variëteiten van het hele Middellandse-Zeegebied. Na de manuele oogst van de groene olijven in oktober worden ze diezelfde dag nog gemalen en verwerkt tot olijfolie. De Nocellara dell'Etna heeft unieke geur- en smaakkenmerken met uitstekende antioxiderende eigenschappen en een smaak waarin bitterheid en pikantheid perfect in evenwicht zijn. Medium fruitig met kruidige tonen van artisjok en tomaat. Fris en zuiver van smaak, kruidig van gemiddelde intensiteit, rijke persistentie van groentetonen en hints van artisjok. In de geur overheerst die van vers gemaaid gras en groene tomaat.
Een bijzondere en delicate extra vergine olijfolie uit de regio Veneto die uitsluitend uit een selectie van zwarte olijven wordt verkregen. Goudgeel van kleur, licht fruitig met zoete toetsen van amandel, en een lichte kruidige smaaksensatie en lichte bitterheid. Geschikt voor vis- en witvleesgerechten en uitstekend op gekookte groenten.
Uliva Garda Trentino is een extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit en het resultaat van een enkel olijfras, de Casaliva, een inheemse variëteit van Trentino. De olijven worden vroeg en manueel geoogst, wanneer ze zich nog in een eerste rijpingsfase bevinden, en in zeer korte tijd geperst. Het resultaat is een olijfolie met een bijzondere frisheid en aroma met veel groene toetsen.
Smaragdgroen van kleur met een mooie gouden rand en helder. Het aroma is medium fruitig met een duidelijke kruidachtig gevoel en een aromatisch pallet van groene appel, radijs, witlof en artisjok afwisselend met tonen van amandel en pijnboompit. De stevigere smaak is harmonieus met sensaties van aangenaam bitter, zwarte peper en een elegante minerale noot.
Een top extra vergine olijfolie uit de regio Veneto die uitsluitend uit van groene Peranzana- en Frantoio-olijven wordt verkregen. Smaragdgroen van kleur, met een geur van olijfbladeren en vers fruit, en met een aromatische en sterke smaak. Ideaal op bruschette, gegrild rood vlees en salades.
Il Grigio is wat Querciamatta zelf "de evenwichtige" noemt. Een blend van twee Toscaanse olijfrassen; Frantoio voor elegantie en robuustheid en de Moraiolo voor kracht en smaak. Een biologische extra vierge olijfolie, geelgekleurd, die geurt naar gras en gemaaid hooi. Deze 100% biologische olijfolie heeft een evenwichtige en harmonieuze smaak, met een zoete/bittere smaak, getemperd met een fijne kruidigheid en een licht bittere terugkeer in de afdronk. Een levendige olie die overal goed bij past, omdat het smaken bindt en balans geeft aan gerechten. Bij koud gebruik komt deze Il Grigio het best tot zijn recht voor het verrijken van visgerechten, tartaar- en witvleesgerechten, rauwe of gekookte groenten, als dressing voor salades en als basis voor de bereiding van sauzen met een sterke smaak. Uitstekend geschikt voor het marineren van vlees en vis.
Lief en delicaat, zo omschrijft Querciamatta zelf La Lady, een 100% biologische extra vergine olijolie op basis van Leccino, Frantoio en Moraiolo. De dame in de Querciamatta collectie heeft een delicaat profiel, een passende metgezel van zeer veel gerechten. Het aroma kenmerkt zich door de geuren van gras met hints van zwarte peper. In de mond ervaar je een zoete aanzet met een heel licht vleugje bitterheid en licht prikkelende afdronk die doen denken aan hazelnoten en tomaat. De olijfolie heeft een mooie gele kleur met groene accenten. Uitstekend als basis voor delicatere sauzen en marinades, vooral bij visgerechten en pastagerechten met vis- of groentensauzen.
San Felice in flesformaat van Frantoio Bonamini uit de regio Veneto is een 100% Italiaans olijfolie extra vergine die onmiddellijk het gevoel van kwaliteit en echtheid van het product overbrengt. San Felice is een plaats in de Val d'Illasi, die op een oude afbeelding de achtergrond vormt van een origineel etiket in de vorm van een postzegel. De olijfolie wordt verkregen uit volledig rijpe olijven, heeft een heldere geelgroene kleur en een karakteristieke geur van verse olijven. Een delicate olijolie, bijzonder gewaardeerd om de harmonie en de rondheid van zijn smaak, het evenwicht tussen de bittere en de pikante componenten en perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Deze San Felice olijfolie zal zelfs de eenvoudigste gerechten verrijken. Smakelijk en geurig met een zeer fijne en fruitige geur. Als dagelijkse olijfolie te gebruiken om te koken, bakken en braden, en op koude gerechten.
De 46° Parallelo van Frantoio di Riva is een extra vergine olijfolie van hoogstaande kwaliteit. Een blend van verschillende olijfrassen uit de regio Trentino, ten noorden van het Garda-meer, iets voor de rijping geoogst en verwerkt om de smaken meer complexiteit te geven. De hoofdrol is weggelegd voor de Casaliva-olijven. De exclusieve, gekleurde flessen geven een totale bescherming tegen extern licht om alle kwaliteiten van de olijfolie in de loop van de tijd te behouden.
Geel van kleur met duidelijke groene tinten. Mediumfruitig met frisse noten. Een harmonieuze smaak met duidelijke maar lichtbittere en kruidige sensaties. Aanbevolen bij voorgerechten op basis van vlees, visgerechten, rauwe groenten en salades, soepen en het afwerken van gebraden gerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.