Fernet Chestnut Barrel 25

Fred Jerbis | - | 700 ml
€ 28,00
SKU
911501FER700ML

Deze Fernet hoort tot de groep van typische Italiaanse digestieven met een uitgesproken gebalanceerde bitterheid. 25 botanicals zorgen voor een pittige toets en munt en eucalyptus brengen frisheid in deze likeur. Gebruikte botanicals zijn o.a. kamille, citrus, rabarberwortel, hennep, laurier en munt. 25 verschillende kruiden, wortels en bloemen worden individueel in graanalcohol gedrenkt en vervolgens gemengd en gerijpt in kastanjehouten vaten gedurende 40-60 dagen.
De kleur van amber met roodachtige tinten komen van de gebruikte planten. In de rijke en delicate geur herken je direct munt, rabarber en zoethout.
De smaak is rijk, bitter, fris en kruidig met een heel lange afdronk. Deze likeur is artisanaal gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
Perfect te drinken "on the rocks" voor de liefhebbers of een zeer mooie toevoeging aan een cocktail. Denk bijvoorbeeld aan de klassieker "Hanky Panky", een cocktail gemaakt van gin, vermout en Fernet, een bittere Italiaanse digestivo, gecreëerd door Ada "Coley" Coleman, hoofdbartender bij het Savoy Hotel in Londen.

Product details

Botanicals: munt, eucalyptus, saffraan, kamille, zoethout, bonenkruid, sinaasappel, rabarber en gentiaan.

Herkomst: Friuli Venezia Giulia

Kleur: amber.

Aroma: munt, eucalyptus, rabarber en zoethout.

Smaak: bitter en fris, zeer lange afdronk.

Serveertemperatuur: mag eventueel gekoeld.

Te drinken bij: puur met een ijsblokje of in een cocktail.