Gin 43
43 botanicals van Italiaanse oorsprong en 5 extractiemethoden definiëren de strogele gin van Fred Jerbis.
Jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem zijn slechts een deel van de 43 kruiden en planten die we mogen kennen. De rest is het geheim van de meester ...
Tonen van jeneverbes, viooltjes (gegeven door de iris), lichte lavendel en citrus bepalen het aroma.
De smaak is kruidig, delicaat en citrusachtig.
De zachte body wordt gegeven door botanicals zoals dille, venkel en anijs. De bittere tonen komen van de maceratie van planten zoals meesterwortel, gentiaan, maar vooral jeneverbes (aanwezig in het dubbele van het percentage vergeleken met een klassieke gin).
De ronde afdronk is er dankzij de engelwortel en sluit af met een frisheid van tijm, citroenmelisse, salie en munt.
Past heel goed bij de meeste tonics, omdat zowel de bittere als de zoetere delen aanwezig zijn.
Product details
Botanicals: 43 waaronder jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem.
Herkomst: Friuli Venezia Giulia
Extractie: 5 extractiemethoden: alcoholische distillatie, stoomdistillatie, koude maceratie van gedroogde planten, koude maceratie van verse planten en hete maceratie.
Kleur: strogeel.
Alcoholgehalte: 43%.
Aroma: jeneverbes, viooltjes, lichte lavendel en citrus.
Smaak: rond, kruidig en citrusachtig.
Serveertemperatuur: gekoeld.
Te drinken bij: puur, met tonic of in een cocktail.