Grignolino
Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978.
Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn.
Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper.
Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart.
Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
Product details
Druivenras: Grignolino 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei-kalk.
Ouderdom wijnstokken: 41 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: DOC Piemonte .
Oogstperiode: eind september, manuele oogst.
Vinificatie: 24u schilcontacten gevolgd de fermentatie.
Lagering: inox
Kleur: koraalrood.
Alcoholgehalte: 14,0 %.
Aroma: aardbei, veenbessen, rozen, witte peper en kruiden.
Smaak: zacht, kruidig en gestructureerd.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C. (drink hem niet koud)
Te drinken bij: aperitief, antipasti, bruschette, gevogelte, konijn, vette vis en donkere chocolade.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.