De ontpitte Taggiasca-olijven in olie van Uliveti del Maro in Borgomaro vertegenwoordigen de voortreffelijkheid van de Ligurische culinaire traditie. Deze olijven, met passie geteeld in de vruchtbare gronden van de Ligurische Rivièra, worden met uiterste zorg met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na een zorgvuldig ontpitproces worden de olijven vervolgens ondergedompeld in extra vierge olijfolie van topkwaliteit, verkregen uit Taggiasca-olijven. Het resultaat is een product met een intense en aromatische smaak, dat uw gerechten kan verrijken met de authentieke smaak van Ligurië. De glazen pot van 270 gram behoudt de versheid en goedheid van deze delicatessen, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen.
De Taggiasca, is een cultivar van olijven die voornamelijk wordt verbouwd in de regio Alpes-Maritimes in de buurt van Nice en de Riviera di Ponente, Liguria, Italië. Een kleine, fruitige olijf, meestal dieprood van kleur met variaties van blond en violet. Een delicatesse, want de verhouding vlees-pit is vrij laag. Een olijf met een zoete en fruitige aanwezigheid, hints van nootachtige amandel en een stevige bite. De fruitigheid van de Taggiasca-olijf past mooi bij visgerechten en frisse salades. Serveer ze als een prachtig antipasto-accent in combinatie met romige, milde kazen zoals mozzarella of provolone en een frisse Pinot Grigio. Deze Taggiasca-olijven worden onpit en in extra vergine olijfolie bewaard. De fijne smaak van de olijfolie combineert uitstekend met de olijven. De glazen pot van 900 gram behoudt de versheid en authenticiteit van deze olijven, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen en elk gerecht te verrijken met de unieke smaak van Ligurië.
Het druivenras Pigato is erg verwant aan de Vermentino en volgens sommigen zelfs identiek. Beiden vormen de witte druivenrassen van Ligurië. Waarschijnlijk is ze van Spaanse oorsprong en via Corsica in Ligurië geraakt. La Ginestraia is een nog relatief jong en klein domein, omgeven door het groen van olijfbomen en wijngaarden, op een kleine heuvel in de buurt van de Middellandse Zee, op een steenworp afstand van het oude en karakteristieke Ligurische dorp Cervo in de provincie Imperia. De vinificatie van deze Pigato focust op de aromatische kenmerken van de druif. De persing is zacht en de fermentatie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur. De kleur is intens strogeel. In het aroma zitten elegante en complexe aroma's van rijp wit en geel fruit en bloemen, zoals hints van peer, abrikoos, citrus, geroosterde hazelnoot, acacia, meidoorn en wat honing. En de smaak volgt, zacht en evenwichtig met een ondersteunend ziltig zuurtje. Een prachtige wijn die het bv. perfect doet bij visgerechten, pasta met groenten of antipasti.
De Pigato Le Marige is een 100% Pigato. "Le Marige" ontleent haar naam aan de wijngaard waar de druiven worden verbouwd. De wijngaard ligt in het herkomstgebied Riviera Ligure di Ponente. De druiven macereren koud, fermenteren bij een gecontroleerde temperatuur in inoxtanks, waar ze vervolgens 7 maanden rusten op eigen droesem. Een topwijn waardoor La Ginestraia met recht en rede tot de beste wijndomeinen uit Liguria behoort en ze trots mogen zijn op de door de Gambero Rosso uitgereikte Tre Bicchieri. De kleur is diep strogeel. Het aroma geeft complexe aroma's van appel, peer, citrusfruit, hazelnoot, toast en bloemen. In de mond is ze zacht, vol, complex, evenwichtig van structuur en heerlijk drinkbaar.
Vermentino heeft in Italië in een aantal regio's een perfecte voedingsbodem gevonden. We denken in de eerste plaats aan Sardegna die we als de bakermat van dit druivenras mogen beschouwen. Ook in Liguria en verder naar het zuiden kom je Vermentino tegen, weliswaar met een ander karakter, vaak rijk aan florale aroma's en volle smaak, soms verrassend fris. Uit de regio's Sardegna en Liguria kan je verschillende versies proeven van de wijnhuizen L'Ariosa en La Ginestraia. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Liguria, is een regio in Noord-Italië waar vooral witte wijnen worden gemaakt. Het druivenras Vermentino en Pigato zijn de bekendste. De Pigato is zeer sterk verwant aan de Vermentino, volgens sommigen zelfs identiek. In dit pakket ontdek je de Pigato-wijnen van Liguria, gemaakt door La Ginestraia, een topdomein. Mede aan het roer van dit wijnhuis staat Marco Brangero, bekend van ons domein uit Piemonte. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.