Olijfolie Extra Vergine Il Ragazzaccio
De eerste monovarieteit van Querciamatta is deze Il Ragazzaccio, de "bad boy". Een biologische extra vergine olijfolie gemaakt van 100% Leccino. Krachtig en verleidelijk, met een Toscaanse ziel.
Je herkent een fris amandelaroma met lichte hints van groene groenten en kruiden. Qua smaak is de olijfolie fris, fluwelig en zuiver, met een aangename bittere noot en een aanhoudende kruidigheid. De kleur is felgroen.
Een echte Leccino-cultivar, rijk aan chlorofyl omdat hij vroeg wordt geoogst.
Met zijn veelzijdige karakter is hij perfect voor elk type bereiding, van verse salades tot stoofschotels, van het marineren van vlees en vis tot het verwerken in soepen of het creatief gebruiken om gastronomische sauzen en dressings te creëren, omdat hij smaken versterkt zonder ze te overheersen. Het is een perfecte olie om mee te kruiden, te koken en vooral om te durven.
Product details
Cultivar: Leccino 100%.
Type: olio extra vergine.
Profiel: medio.
Aanplant: biologisch.
Herkomstbenaming: IGP Toscano.
Kleur: felgroen.
Aroma: amandel, gras, groene groenten.
Smaak: fris, gebalanceerd bitter, kruidig en noterig.
Te gebruiken bij: bruschette, focaccia, visgerechten, salades, sauzen en marinades en pastagerechten met vis- of groentensauzen.