Olijfolie Extra Vergine Il Grigio
Il Grigio is wat Querciamatta zelf "de evenwichtige" noemt.
Een blend van twee Toscaanse olijfrassen; Frantoio voor elegantie en robuustheid en de Moraiolo voor kracht en smaak.
Een biologische extra vierge olijfolie, geelgekleurd, die geurt naar gras en gemaaid hooi.
Deze 100% biologische olijfolie heeft een evenwichtige en harmonieuze smaak, met een zoete/bittere smaak, getemperd met een fijne kruidigheid en een licht bittere terugkeer in de afdronk. Een levendige olie die overal goed bij past, omdat het smaken bindt en balans geeft aan gerechten.
Bij koud gebruik komt deze Il Grigio het best tot zijn recht voor het verrijken van visgerechten, tartaar- en witvleesgerechten, rauwe of gekookte groenten, als dressing voor salades en als basis voor de bereiding van sauzen met een sterke smaak. Uitstekend geschikt voor het marineren van vlees en vis.
Product details
Cultivar: Frantoio en Moraiolo.
Type: olio extra vergine.
Profiel: medio.
Aanplant: biologisch.
Herkomstbenaming: IGP Toscano.
Kleur: geel.
Aroma: gras, venkel, gemaaid hooi.
Smaak: gebalanceerd zoet/bitter, complexiteit en kruidigheid.
Te gebruiken bij: bruschette, focaccia, visgerechten, tartaar- en witvleesgerechten, rauwe of gekookte groenten, als dressing voor salades.