Passito Garganega

Corte Adami | 2018 | 375 ml
€ 15,95
SKU
10506PAS2010

Een passito is gemaakt van ingedroogde druiven. De algemene term voor de methode is appassimento. Deze passito is gemaakt van het typische druivenras voor de Soave-wijnen, de Garganega. De wijngaard van Corte Adami ligt in Soave in de heuvels van Castelcerino, op 350 m. De bodem is van vulkanische oorsprong.
Na de manuele oogst in oktober, drogen de druiven in gedurende vier maanden, met een gewichtsverlies van circa 50% als resultaat. De verhouding tussen het suiker- en sapgehalte wijzigt dus drastisch. Na deze periode worden de druiven, die nu dikke krenten zijn, zacht geperst en start de vinificatie van de most deels in inox tanks en deels in houten vaten.
De zeer langzame fermentatie gaat door tot het late voorjaar. De wijn blijft ongeveer 7 à 8 maanden in contact met de fijne droesem.
Daarna volgt gedurende 4 maanden een rijping in inox tanks.
Goudgeel van kleur met een aroma van honing, abrikozen in alcohol, rijp geel en gekonfijt fruit en karamel. De smaak is vol en filmend. De initiële zoete tonen van fruit en kruiden vermengen zich perfect met een zekere frisheid. De Passito Garganega heeft een lange, intense en aangename afdronk.
Mooi te combineren met gebak gemaakt met amandelen of hazelnoten, blauwgeaderde kazen maar ook om zo van te genieten.

Product details

Druivenras: Garganega 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: van vulkanische oorsprong, kalkhoudend met tufsteen.

Ouderdom wijnstokken: 40 jaar.

Hoogte wijngaard: 350 m.

Herkomstbenaming: IGT Veneto.

Oogstperiode: manueel, oktober.

Vinificatie: indrogen minimaal vier maanden op rekken, deels in inoxtanks, deels in houten vaten.

Lagering: inoxtanks, op eigen droesem.

Kleur: goudgeel.

Alcoholgehalte: 13,0 %.

Aroma: rijp geel fruit, honing en gekonfijt fruit.

Smaak: vol, geel rijp fruit, intens en een fijne aciditeit.

Serveertemperatuur:  12°C.

Te drinken bij: gebak, blauwegeaderde kazen, kazen en om zo van te genieten.

Bewaarpotentieel: tot einde 2028.