Pavò Metodo Classico Blanc de Noir Extra Dry
De Pavò Metodo Classico Blanc de Noir Extra Dry is een atypische mousserende wijn voor het productiegebied in de provincie Pavia. Het is een 100% Pinot Nero gevinifieerd in wit met een vol aroma, elegantie en persoonlijkheid.
Na de manuele oogst volgt een zachte persing en een vinificatie in inox tanks om de beste kenmerken van het fruit en de frisheid te behouden.
De lichte kleur en verfijnde en aanhoudende pareling kan misleiden. De ziel van deze mousserende wijn wordt gegeven door de vinificatie van een delicaat blauw druivenras, de Pinot Nero. De term "Blanc de Noir", een echte Franse term, betekent dat witte wijnen zijn gemaakt van een blauw druivenras.
Deze mousserende wijn is niet uitgesproken droog maar wordt afgerond met een licht fruitige toets goed gebalanceerd door de zuurtegraad waardoor hij perfect past bij delicate visgerechten, wit vlees en verse kazen. Ook uitstekend in combinatie met schaal- en schelpdieren.
Product details
Druivenras: Pinot Nero 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei en kalk.
Ouderdom wijnstokken: 17 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: V.S.Q.
Oogstperiode: september.
Vinificatie: zachte persing en een eerste vinificatie gedurende 12 dagen.
Lagering: na de tweede fermentatie gedurende min. 12 maanden.
Kleur: strogeel.
Alcoholgehalte: 12,0%.
Aroma: floraal, wit en geel fruit.
Smaak: fijn, zacht en een fijn zuurtje.
Serveertemperatuur: 8°-9°C.
Te drinken bij: als aperitief, antipasti, schaal- en schelpdieren, visgerechten.
Bewaarpotentieel: tot einde 2025.