Pinot Nero Glen

Castelfeder | 2021 | 750 ml
€ 25,00
SKU
13401PINGLE2021

De Pinot Nero Glen is net zoals de Pinot Nero Buchholz een wijn afkomstig van één specifiek perceel. Ondanks de geografische nabijheid en de verschillende hoogtes van de wijngaarden, slaagt de familie Giovanett erin om de verschillende nuances te benadrukken en Pinot Nero-wijnen met een sterk karakter te produceren.
De naam Glen verwijst naar de historisch meest belangrijke wijngaard van Castelfeder. Oprichter Alfons Giovanett investeert al sinds 1969 in deze bijzondere locatie.
De middagzon, de bijzondere bodem van leem, kalksteen en porfier en de hoogten van 450 m tot 790 m geven ideale omstandigheden voor deze harmonieuze Pinot Nero.
Op het label staat de in onbruik geraakte spoorbrug van de Val di Fiemme in Glen als symbool van vertrek, verkeer en industrialisatie. Tegenwoordig is het een plek met een uniek uitzicht op Bolzano en de hele regio Bassa Atesina. 85% van de wijngaarden van Zuid-Tirol zijn vanaf hier te zien.
Na de manuele oogst volgt een maceratie in roestvrij stalen tanks gedurende 10-14 dagen. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero Glen in barriques gedurende 12 maanden. Je herkent de typische transparante robijnrode kleur van een pinot nero, intense tonen van rode bessen, een elegante frisheid en een evenwichtige en harmonieuze structuur.
Gegrild en geroosterd rood vlees en wild zijn perfecte combinaties met deze topwijn.

Product details

Druivenras: Pinot Nero100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: zandgrond met grind.

Ouderdom wijnstokken: tussen 25 en 60 jaar.

Hoogte wijngaard: 440 - 500 m.

Herkomstbenaming: DOC Alto Adige.

Oogstperiode: september.

Vinificatie: in temperatuurgecontrolleerde inoxtanks.

Lagering: 12 maanden barriques.

Kleur: granaatrood.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: bessen, kersen, aards en frisse aroma's.

Smaak: mineraal, bosvruchten, frisse zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°C.

Te drinken bij: rood vlees en fijn wild.

Bewaarpotentieel: tot einde 2027.