Raboso Rosso
Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn.
De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
Product details
Druivenras: Raboso del Piave 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: kalk-klei, kiezel.
Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 50 m.
Herkomstbenaming: IGT Veneto.
Oogstperiode: eind oktober.
Vinificatie: 20 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks volgens de Eureka-methode.
Lagering: inox.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 12,5%.
Aroma: licht kruidig, viooltjes en vers rood fruit.
Smaak: sappig, vers rood fruit en fijne zuren.
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, bbq, carpaccio & tartaar van vlees, pasta met tomatensauzen, varkensvlees, kalfsvlees en harde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2025.