Amarone della Valpolicella

Product informatie
Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 46 jaar.
Hoogte wijngaard: 200 m.
Herkomstbenaming: DOCG Amarone della Valpolicella.
Oogstperiode: manueel, half september.
Vinificatie: 4 maanden appasimento, 20 dagen maceratie in inoxtanks.
Lagering: 24 maanden in eiken vaten van 5 hL.
Kleur: donker robijnrood.
Alcoholgehalte: 15,5 %.
Aroma: rijpe kersen, pruimen, chocolade, gedroogde bloemen, oosterse kruiden en zoethout.
Smaak: geconcentreerd, intens, rijp fruit, elegant, fijne zuren en zachte tannines.
Serveertemperatuur: 18°-20°C.
Te drinken bij: traag gegaarde vleessoorten, gegrild & geroosterd vlees, lamsvlees, rundvlees, wild, harde & blauwschimmelkazen, fijne desserts op basis van chocolade of om zo van te genieten..
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.