De UAIT is een pure Pinot Bianco-wijn uit de heuvels van Marzeno in Emilia Romagna. Ca' di Sopra maakt van de Pinot Bianco de hoofdrolspeler en dat is absoluut een goede keuze. Deze wijn heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties. De UAIT is elegant en fijn, delicaat geurend waarin je wit fruit herkent. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en toets van mineraliteit. Na de vinificatie rust deze wijn 6 maanden in verglaasde cementkuipen. Een zorgeloze en makkelijk drinkbare Pinot Bianco die goed past als aperitief en bij voorgerechten op basis van vis, sushi en verse kazen.
De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn van Camillo en Giacomo Montanari die mag ondergebracht worden in de categorie "orange wines". De most van deze Sandrona heeft een periode van schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. De term "orange wines" is dan wel modern, de techniek die de broers Montanari hier hebben toegepast is eigenlijk een eerbetoon aan hun vader, die deze wijn altijd zo gemaakt heeft. Men zegt niet voor niks, alles komt terug... De kleur is amberkleurig met gouden reflecties en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol en intens met een verrassende streepje tannine. Combineer ze met wit vlees, paté, paddestoelen of een kaasschotel. Lekker apart! Drink hem niet te koud.
Deze pure Sangiovese is een wijn met een grote geur-en smaakintensiteit. De Crepe werd bekroond met Excellence in de Ais Emilia Romagna Guide, de wijngids van de Italiaanse vereniging van sommeliers. De druiven zijn in de eerste helft van september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in inox tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 10 à 12 dagen. De lagering voor 90% in cementkuipen in plaats van in inox vaten maakt de Crepe nog genereuzer in de neus en in de mond. De overige 10% rijpt gedurende 6 maanden in barriques. Een erg aangename, fruitige en leuke Sangiovese waar ze in Toscane een puntje aan kunnen zuigen. Niet voor niets bekroond in toonaangevende Italiaanse wijngidsen.
De Albana di Romagna is een oud, typisch en autochtoon druivenras voor het oostelijk deel van de regio Emilia Romagna. De Romagna Albana DOCG-benaming is gereserveerd voor wijnen die afkomstig zijn uit de provincies Bologna, Forlì-Cesena en Ravenna. Vanwege zijn bijzondere kenmerken, een hoog suikergehalte en een vrij hoge zuurtegraad is de Albana-druif altijd gebruikt om verschillende types wijn te produceren, van droog over halfzoet tot dessertwijn. Deze Albana van Ca' di Sopra is van het droge type. Je herkent fruitige en bloemige geuren van abrikoos en oranjebloesem. De smaak is gestructureerd met een hartige afdronk. Combineer ze met kip- en gevogelte, gebakken vis en wit vlees.
De Cadisopra Marzeno is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna die elegantie en finesse perfect weet te combineren met de typische karaktereigenschappen van dit druivenras. Na de manuele oogst volgt de maceratie en fermentatie in inoxtanks gedurende 40 tot 60 dagen. Elegant en gebalanceerd is dit een klassevolle en prachtige Sangiovese-wijn, gedurende 12 maanden gelagerd op hout en 6 maanden in cementkuipen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno komt uit de subzone Marzeno, één van de 12 subzones van Romagna die deze geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte Sangiovese-wijnen.
De Remel is een topwijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt, bijgestaan door Merlot en Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun eerste cantina, hebben ze deze wijn op de markt gebracht om hun passie en wijnkennis te bewijzen. Camillo Montanari wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn heeft een donker robijnrode kleur en in het aroma is de kruidigheid van de Cabernet en Sangiovese duidelijk aanwezig samen met rijp rood fruit. Een wijn met een volle structuur en krachtige, complexe smaak.
De Ca' del Rosso Marzeno Riserva is één van de topwijnen van Ca' di Sopra. De wijngaard met Sangiovese-stokken, Vigna Ca' del Rosso, ligt op de noordelijke helling van de Agello-heuvel, op een hoogte variërend van 120 tot 180 meter. De Agello-heuvel in het Marzeno-gebied is bezaaid met wijngaarden die een mozaïek vormen en verschillen qua ligging, hoogte en bodemsamenstelling. Kalksteen en rode klei kenmerken het perceel Vigna Ca' del Rosso. Na jaren de verschillen van hun percelen te hebben bestudeerd, heeft Ca' di Sopra twee wijngaarden geïdentificeerd die elk hun speciefiek karakter geven aan de Sangoivese. In de wijngaard Vigna Ca' del Rosso drukt de Sangiovese het meest elegante karakter van Marzeno uit. De Sangiovese-wijnstokken zijn in 1989 aangeplant. De selectie van de beste druiven, een vinificatie met lange maceratietijd, rijping van twaalf maanden in barriques, zes maanden in cementtanks en een lange flessenrust van minimaal achttien maanden zorgt voor een prachtige wijn. In het aroma komen geuren van kersen, kreupelhout, tabak en peper naar voren. De smaak is droog en elegant met fijne tannines.
De wijngaard van Montale, aangeplant in 2001, ligt in het hoogste deel van de Agello-heuvel, op een hoogte die varieert tussen 200 en 240 meter, waar de ondergrond voornamelijk uit kleigrond bestaat. Ook hier past Ca' di Sopra een oogstselectie toe om de beste druiven een zeer lange maceratie- en vinificatietijd te laten ondergaan van ca. 90 dagen. De rijping in barriques duurt 12 maanden, gevolgd door 6 maanden rust in cementtanks en minimaal 18 maanden flessenrust. In deze Vigna Montale Marzeno Riserva drukt de Sangiovese zich uit met structuur en kracht. Laat hem gerust op adem komen of decanteer. Een topwijn met een mooi bewaarpotentieel.
Dit wijnpakket bevat 6 witte wijnen die droog zijn en frisse zuurtjes hebben met soms een mineralige toets. Elegant en fijn van stijl. Ideaal als aperitief of in combinatie met lichte gerechten. Wijnen van verschillende druivenrassen: Garganega, Inzolia, Cortese, Falanghina, Pinot Bianco en Chardonnay.
Emilia Romagna, de rijke regio in Noord-Italië waar wijnen worden gemaakt die qua kwaliteit niet moeten onderdoen voor hun buren uit Toscane. Typische druivenrassen voor deze streek zijn Albana en Sangiovese. In dit pakket ontdek je de wijnen van Emilia Romagna, gemaakt door Ca' di Sopra, een topdomein. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.