Cadisopra Marzeno Sangiovese

Product informatie
Druivenras: Sangiovese 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 29 jaar.
Hoogte wijngaard: 130 - 240 m.
Herkomstbenaming: DOC Romagna subzone Marzeno.
Oogstperiode: manueel, half september.
Vinificatie: 40 tot 60 dagen maceratie en fermentatie, zonder temperatuurcontrole in inoxtanks.
Lagering: 12 maanden in barriques van Franse eik, 6 maanden in cementkuipen, 6 maanden flessenrust, ongefilterd.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: kersen, zoethout, kreupelhout, tabak, peper en kruiden.
Smaak: droog, krachtig, gestructureerd, elegant, fijne tannines.
Serveertemperatuur: 18° -20°C.
Te drinken bij: padddestoelen, pelswild, geroosterd en gestoofd rood vlees, pasta met tomatensaus, everzwijn, halfharde en gewassen korstkazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.