Etna Rosso Monteleone

Product informatie
Druivenras: Nerello Mascalese 90%, Nerello Cappuccio 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: vulkanisch, stenig, zanderig.
Ouderdom wijnstokken: 50 jaar.
Hoogte wijngaard: 500 m.
Herkomstbenaming: DOC Etna Rosso.
Oogstperiode: vanaf half oktober tot de eerste helft november, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie op 23°C en maceratietijd van 10 à 12 dagen.
Lagering: 12 maanden lagering deels in eiken vaten van 500l, 700l en inox en 6 maanden flessenrust.
Kleur: helder robijnrood.
Alcoholgehalte: 14%.
Aroma: kersen, rood fruit, kruiden en een toets van tabak en toast.
Smaak: droog, sappig en fijn.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C.
Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus, vederwild en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.