Deze pure Sangiovese is een wijn met een grote geur-en smaakintensiteit. De Crepe werd bekroond met Excellence in de Ais Emilia Romagna Guide, de wijngids van de Italiaanse vereniging van sommeliers. De druiven zijn in de eerste helft van september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in inox tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 10 à 12 dagen. De lagering voor 90% in cementkuipen in plaats van in inox vaten maakt de Crepe nog genereuzer in de neus en in de mond. De overige 10% rijpt gedurende 6 maanden in barriques. Een erg aangename, fruitige en leuke Sangiovese waar ze in Toscane een puntje aan kunnen zuigen. Niet voor niets bekroond in toonaangevende Italiaanse wijngidsen.
Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
De Cadisopra Marzeno is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna die elegantie en finesse perfect weet te combineren met de typische karaktereigenschappen van dit druivenras. Na de manuele oogst volgt de maceratie en fermentatie in inoxtanks gedurende 40 tot 60 dagen. Elegant en gebalanceerd is dit een klassevolle en prachtige Sangiovese-wijn, gedurende 12 maanden gelagerd op hout en 6 maanden in cementkuipen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno komt uit de subzone Marzeno, één van de 12 subzones van Romagna die deze geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte Sangiovese-wijnen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.