Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Het wijnhuis Cossentino ligt in de provincie Palermo op 350 meter hoogte in de heuvels aan de Golf van Castellamare. De bodem van tufsteen en kalksteen biedt uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw, ook voor dit populaire druivenras op Sicilië, de Syrah. De hoge plantdichtheid van de wijnstokken (5000/ha) en lage opbrengsten vormen garanties voor de hoge kwaliteit van de druiven die alleen op volle rijpheid worden geoogst, volledig manueel. Na de fermentatie in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C gedurende 10 dagen, rijpt de Syrah gedurende 12 maanden in grote vaten van 25 hl. De kleur is donker en neigt naar paarsachtig. Het geeft een aanhoudend, intens en complex aroma van violet, chocolade, tabak, kruiden, rood fruit en theeblaadjes. De smaak is vol en toch elegant en licht mineraal. Je herkent donker fruit, kersen, bosbessen en zoethout. Een heerlijk complexe wijn met volle body, fluweelzachte tannines, warmte en diepte. Denk voor food pairing aan rood vlees, wild, pasta al forno, geroosterde eendenborst, zwaardvis, en harde of rijpe kazen.
Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
De Chianti Classico Squarcialupi wordt geproduceerd door Tommaso Bojola in het kleine stadje Castellina in Chianti, in het hart van de Chianti Classico-zone. De kelder is verborgen in het historische Palazzo Squarcialupi, midden in het centrum van Castellina. In de 15e eeuw was de familie Squarcialupi bondgenoot van de machtige Medici's van Firenze in hun eindeloze vete met Siena. Met zijn rijke smaak van frambozen en kersen geeft deze wijn de essentie weer van een goede Chianti Classico. Smaak, frisheid en precies het juiste niveau van houtlagering. Na de manuele oogst volgt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De schillen macereren gedurende 10-15 dagen. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Na deze fase rust de wijn in grote vaten van Slavonische eik (24 tot 47 hL) gedurende 12 maanden in de oude kelders van het Palazzo Squarcialupi.
De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct. De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
De jaargang 2018 van de Brunello di Montalcino 2018 kenmerkt zich door een regenachtige lente en stormen in juli die gelukkig wel tot uittstekend rijpe druiven heeft geleid bij de oogst. Het koele weer in september resulteerde in fijne rijping met als resultaat een aromatische, elegante en frisse topper. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2018 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. Hoewel elegant gestructureerd, is deze zeer expressieve interpretatie van een topwijn al behoorlijk verleidelijk, maar kan nog een paar jaar rijping aan. Te drinken tussen 2025-2032. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden. James Suckling: 93 ptn, Jancis Robinson: 17++ ptn
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.