De ontpitte Taggiasca-olijven in olie van Uliveti del Maro in Borgomaro vertegenwoordigen de voortreffelijkheid van de Ligurische culinaire traditie. Deze olijven, met passie geteeld in de vruchtbare gronden van de Ligurische Rivièra, worden met uiterste zorg met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Na een zorgvuldig ontpitproces worden de olijven vervolgens ondergedompeld in extra vierge olijfolie van topkwaliteit, verkregen uit Taggiasca-olijven. Het resultaat is een product met een intense en aromatische smaak, dat uw gerechten kan verrijken met de authentieke smaak van Ligurië. De glazen pot van 270 gram behoudt de versheid en goedheid van deze delicatessen, klaar om de meest veeleisende fijnproevers te verrassen.
Aan de kustlijn van de regio Abruzzo kan je typische vissershuisjes vinden, de trabocchi. Vandaar de naam Costa dei Trabocchi. Cantina Frentana maakt van de Montepulciano een heerlijk zachte, fruitige en frisse rosato. Zet je lekker op je terras, voetjes in de lucht en genieten ... Je herkent direct een hele fruitmand van kersen, rozenbottel, mandarijn en meloen. De nodige zuurtjes zorgen voor frisheid en zin in een tweede glas. Een heel plezierige wijn aan een superprijs.
Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
Deze Pecorino Terra Regia van Cantina Frentana maakt deel uit van hun project "Vigneti Qualità". Enkel de beste druiven uit de beste delen van hun hoger gelegen wijngaarden komen in aanmerking voor deze mooie witte wijn. In de tweede helft van september oogst men manueel en volgt, na een zachte persing, de vinificatie waarbij enkel natuurlijke gisten gebruikt worden. Perzik, pompelmoes en bloemen bepalen de geur. De sappig zachte smaak doet al snel naar een tweede glas verlangen... Een Pecorino met een moderne en elegante stijl.
De wijnen van Feudo Bannera moeten de kenmerken van het huis reflecteren: respect voor traditie en autochtone druivenrassen, moderne technologie en grote expertise. De Grillo van Feudo Bannera is een mooi voorbeeld van een droge en aangename wijn met een hoge drinkbaarheidsfactor. De Grillo-druif is vooral bekend als leverancier voor de Marsala-wijn. Deze fruitig-frisse Grillo heeft een heldere strogele kleur en een boeket vol fruitigheid, gecombineerd met kruidachtige aroma's van brandnetel, groene peper, citroenmelisse en jasmijn. Droog en sappig in de mond met een frisse afdronk en een goede zuurtegraad. Heerlijk als aperitief en lekker bij gerechten op basis van groenten, vis en wit vlees.
Feudo Bannera brengt sinds 1990 wijnen op de markt op basis van de belangrijkste autochtone druiven. De Inzolia maakt daar zeker deel van uit. De wijn geurt fris naar limoen, wit fruit en wat kruiden. In de sappige smaak zit een aangename frisheid met een lichte toets van mineraliteit gevolgd door een pittige en smaakvolle afdronk. Combineer hem rauwe vis of pasta met groeten en schelpdieren en waan je op Sicilië. Ook hier dus passie en traditie gekoppeld aan moderne technologie en grote expertise.
Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.