Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
Deze Pecorino Terra Regia van Cantina Frentana maakt deel uit van hun project "Vigneti Qualità". Enkel de beste druiven uit de beste delen van hun hoger gelegen wijngaarden komen in aanmerking voor deze mooie witte wijn. In de tweede helft van september oogst men manueel en volgt, na een zachte persing, de vinificatie waarbij enkel natuurlijke gisten gebruikt worden. Perzik, pompelmoes en bloemen bepalen de geur. De sappig zachte smaak doet al snel naar een tweede glas verlangen... Een Pecorino met een moderne en elegante stijl.
De wijnen van Feudo Bannera moeten de kenmerken van het huis reflecteren: respect voor traditie en autochtone druivenrassen, moderne technologie en grote expertise. De Grillo van Feudo Bannera is een mooi voorbeeld van een droge en aangename wijn met een hoge drinkbaarheidsfactor. De Grillo-druif is vooral bekend als leverancier voor de Marsala-wijn. Deze fruitig-frisse Grillo heeft een heldere strogele kleur en een boeket vol fruitigheid, gecombineerd met kruidachtige aroma's van brandnetel, groene peper, citroenmelisse en jasmijn. Droog en sappig in de mond met een frisse afdronk en een goede zuurtegraad. Heerlijk als aperitief en lekker bij gerechten op basis van groenten, vis en wit vlees.
Feudo Bannera brengt sinds 1990 wijnen op de markt op basis van de belangrijkste autochtone druiven. De Inzolia maakt daar zeker deel van uit. De wijn geurt fris naar limoen, wit fruit en wat kruiden. In de sappige smaak zit een aangename frisheid met een lichte toets van mineraliteit gevolgd door een pittige en smaakvolle afdronk. Combineer hem rauwe vis of pasta met groeten en schelpdieren en waan je op Sicilië. Ook hier dus passie en traditie gekoppeld aan moderne technologie en grote expertise.
Een wijn met een verhaal, een familieverhaal. AMIDA verenigt drie generaties Adami als een familie van wijnmakers omdat het op symbolische manier drie verschillende druivenrassen verenigt die door de jaren heen zijn geplant. Martina Adami verwoordt het als volgt: "Mijn grootvader Gaetano plantte de Garganega, het druivenras voor de Soave-wijnen. Mijn vader Angelo voegde de Sauvignon Blanc-wijnstok toe aan de heuvels en mijn broer Andrea de Traminer-wijnstok. Alles om leven te geven aan een wijn die, uitgaande van de delicate geuren van de lokale Garganega-druif een intensiteit in de mond heeft die het plezier van de consument omarmt en tegelijkertijd de link met de frisheid van ons grondgebied levend houdt. Dit is een wijn om "per glas" van te genieten en dus per glas op zomerse terrassen, maar gezien de volheid in de mond is hij ook uitstekend bij de maaltijd." Het is een wijn met verschillende laagjes die elk op hun beurt de typische eigenschappen van deze expressieve druivenrassen naar voor laat komen.
Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
De Alfabeto-lijn van Janare bevat wijnen van verschillende heuvelachtige gebieden met verschillende ondergronden. De Fiano-druif is aangeplant in percelen rond Benevento. Na de oogst volgt een korte criomaceratie op 10°C. Strogeel van kleur met wat groene reflecties. In de neus herken je florale geuren van kamille en linde, geel fruit, meloen, en een frisse toets van passievrucht en groene appel. Deze medium-body wijn is zeer gebalanceerd en past mooi bij gebakken of rauwe vis of pastagerechten met vis- of groentensauzen.
De Prosecco Frizzante staat voor jeugdigheid en "freschezza". Het is een moderne wijn, levendig en zorgeloos, de ideale begeleider van talloze gelegenheden. Net als de Spumante is deze Frizzante gemaakt van de Glera-druif. De wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. De druiven worden met de hand geoogst. Na de zachte persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Deze frizzante heeft een zachte pareling en een fijne, frisfruitige en elegante smaak. Ideaal om zo te drinken of om cocktails mee te maken zoals bv. de Aperol Spritz.
Politi is een klein maar fijn wijndomein uit Jesi, in de regio Le Marche. De leiding is in handen van de charmante en erudiete Giuditta Politi. Van opleiding is ze moleculair geneticus en verhuisde naar Rome om daar na haar studie fundamenteel onderzoek te doen. Na het overlijden haar vader en oom besloot ze terug te keren naar Le Marche en nam ze de dagelijkse leiding van het familielandgoed over. Bij haar terugkeer realiseerde Giuditta zich dat ze eigenlijk niet veel wist over de technische processen van het wijnmaken en besloot ze een master in oenologie te halen. Hoewel Giuditta's benadering rationeel en systematisch is, zijn haar wijnen subtiel en natuurlijk, een volledige expressie van het rijke karakter van haar terroir. Voor haar Loretello Verdicchio laat ze een deel van de druiven langer aan de wijnstokken rijpen om meer extractie en body te krijgen. Fermentatie vindt plaats in betonnen kuipen op lage temperatuur en ze gebruikt enkel lokale gisten. De kleur is strogeel met groene reflecties. In het aroma herken je florale geuren, lychee en delicate toesten van jasmijn, mimosa, dragon en sinaasappelschil. De smaak is sappig zacht, fruitig met citrusachtige tonen in de afdronk. Het maakt een ruime keuze aan combinaties mogelijk; van visgerechten tot bereidingen op basis van wit vlees. De Loretello rust enkele maanden op de droesem en bij het bottelen wordt slechts een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd.
Een biologische Falanghina uit de streek van Benevento in de regio Campania. Nifo Sarrapochiello kennen we van heerlijke rode Aglianico-wijnen en dit is hun witte Falanghina. Na het persen heeft de most een korte tijd schilcontact en na de vinificatie rust de wijn nog 3 maanden op eigen droesem. Fris fruitig en floraal in de neus en lekker sappig in de mond. Een verrassend lekkere Falanghina met een filmend karakter en fijne afdronk. Op het etiket staat Fluusia Kerriiai, de Samnitische godin en beschermer van de bloei en de knoppen van de planten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.