De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen ongeveer een week bij de most zijn gebleven. Daarom hoort ze thuis in de categorie "orange wines". De Insaniamente is een droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, amberkleurig met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar zacht ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit. Drink hem op kamertemperatuur om het strakke van de wijn te temperen. De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een groot bewaarpotentieel. Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente was relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd. Je kan hem combineren met kaasschotels of eventueel gerechten met een aanwezige zoutige toets.
Helaas momenteel uitverkocht. Interesse? Stuur ons een mail (info@berebene.be) en we houden je op de hoogte van zodra de voorraad weer aangevuld is.
Piscina delle Monache ofwel "het zwembad van de kloosterzusters". Aan bijzondere namen geen gebrek bij Tre Pini. Deze houtgelagerde 100% Primitivo is een warmbloedige rode Pugliees die wat weerwerk kan verdragen. Zet hem naast een stevig gerecht en geniet van de kracht, kruidige warmte en rijpe fruitigheid. De wijnstokken groeien op 450m hoogte op een rotsige kalkrijke kleigrond in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia. Na de manuele oogst en vinificatie lagert Tre Pini de wijn 12 maanden op vaten van Amerikaanse eik.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.