Monferrato Rosso

Product informatie
Druivenras: Dolcetto 85% / Albarossa 15%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei-kalk.
Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 3O0 m.
Herkomstbenaming: DOC Monferrato Rosso.
Oogstperiode: eind september, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie met schilcontact op 25°C en een maceratietijd van 15 à 20 dagen.
Lagering: Dolcetto, inox / Albarossa 9 maanden lagering in tonnaux.
Kleur: robijnrood met paarse randen.
Alcoholgehalte: 13,0 %.
Aroma: intens aroma van cassis, confituur, bosbessen en na walsen iets dierlijks.
Smaak: intens, gebalanceerd, aangenaam en vol.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C. (laat hem even ademen van te voren)
Te drinken bij: rundvlees, pasta met vleessaus, gegrild & geroosterd rood vlees, pelswild en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.