De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
De Vigna Fiorini is het resultaat van een late oogst Vermentino-druiven, met een klein aandeel Viognier, en heeft een fruitig, fijn en vol karakter. Vermentino heeft een interessant bewaarpotentieel en de kleine hoeveelheid Viognier (ca. 10% à 15%) wordt geoogst zonder overmatige rijping en behoudt zijn romige textuur. Het zijn wijngaarden met uitzicht op zee. Ze worden ongeveer 3 weken na de gebruikelijke rijpingstijd geoogst om de concentratie van suikers en de ontwikkeling van fruitige aroma's te bevorderen. Vermentino en Viognier worden apart gevinifieerd. De druiven worden in gesloten persen geplaatst, verzadigd met koolstofdioxide, en gedurende ongeveer 12 uur geweekt bij 7-8°C. Hierna volgt een vrij lang persproces, waarbij alleen de vrijlopende most wordt geëxtraheerd. Het persen eindigt wanneer ongeveer 50% van de most is verzameld, berekend op basis van het gewicht van de druiven. De most wordt overgeheveld in stalen vaten en gedurende ongeveer 72 uur bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 5-7°C bewaard. Na het decanteren ontstaat een zuivere most, waarna de gisting met speciaal geselecteerde gisten begint. De fermentatie verloopt langzaam en duurt 3 weken bij een temperatuur van ongeveer 15°C. Het resultaat is een droge witte wijn met een rijke, gouden kleur. In de neus zijn aroma's van aromatische kruiden, brem, appel, pruimen en acaciahoning kenmerkend. De smaak is droog, knapperig, met een aangename frisheid en de typische sappigheid van Vermentino en je krijgt er een lange, fruitige afdronk bovenop. Perfect te combineren bij rijkere visgerechten, wit vlees en verse kazen. Serveer hem niet te koud.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
Wij beschouwen de Maremma-streek in Zuid-Toscane doorgaans als een gebied van rode wijnen. Deze nieuwe wijn van Vignaioli Morellino di Scansano slaat echter een andere weg in en laat zien dat out-of-the-box denken en het doorbreken van clichés een succesvolle formule kan zijn. De witte Vermentino wordt al lange tijd beschouwd en gesmaakt als een zomerwijn, een klassieker bij vrolijke vakantieavonden. Vignaioli Morellino di Scansano speelde al langer met het idee om met een zeer verfijnde Vermentino te bewijzen dat dit veelzijdig druivenras meer in zijn mars heeft en met Vermentino Superiore San Bruzio is dat meer dan gelukt. De naam van deze wijn ontleent zich aan de oude pastorie van San Bruzio, die rond het jaar 1000 werd gebouwd in de buurt van het dorp Magliano in Toscane in de provincie Grosseto, mogelijk op de resten van een heidense tempel. Tegenwoordig zijn er alleen nog resten van de antieke nederzetting over, maar de charme van de plek is onveranderd gebleven. De wijngaarden liggen ongeveer 7 km van de zee op een lage hoogte. Een derde van trossen wordt geoogst als ze normaal rijp zijn, terwijl de rest nog twee weken aan de stok blijft om de ontwikkeling van fruitige aroma's te bevorderen. Na 48 uur koude maceratie met de schillen wordt de vrije most gefermenteerd, gevolgd door een rijping in inox tanks gedurende zes maanden. Het aroma is bloemig en fruitig met meloen, appel, peer, abrikoos en gele pruim en een licht zilte toets. De smaak is zijdezacht en de frisheid en vettigheid zijn aangenaam en goed gedoseerd. De Vermentino Superiore San Bruzio is vol en in combinatie met de frisheid wordt de wijn levendig. De lengte van de smaak is lang. Een wijn die zelfs enig bewaarpotentieel heeft.
Internationaler van stijl is deze Regale. Flavio Andreucci blend de lokale Sangiovese met Cabernet Franc en Merlot. De Regale is robijnrood van kleur met een intens aroma van amarenakersen, cassis, kruidige zoete vanille gevolgd door zwart fruit en sensaties van zoete tabak. De smaak is toegankelijk, droog, vol, elegant en rijk. Na de vinificatie rijpt de Regale 18 maanden in gebruikte barriques. De wijngaarden liggen tussen de gemeenten Pienza en Montepulciano, ten zuiden van Sienna. Na de manuele oogst en aparte vinificatie van de drie druivenrassen volgt een lagering op barriques gedurende 18 maanden. Een mooie begeleider van wit en rood vlees, wild en pastagerechten met een stevige saus.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.