De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
Een wijn met een verhaal, een familieverhaal. AMIDA verenigt drie generaties Adami als een familie van wijnmakers omdat het op symbolische manier drie verschillende druivenrassen verenigt die door de jaren heen zijn geplant. Martina Adami verwoordt het als volgt: "Mijn grootvader Gaetano plantte de Garganega, het druivenras voor de Soave-wijnen. Mijn vader Angelo voegde de Sauvignon Blanc-wijnstok toe aan de heuvels en mijn broer Andrea de Traminer-wijnstok. Alles om leven te geven aan een wijn die, uitgaande van de delicate geuren van de lokale Garganega-druif een intensiteit in de mond heeft die het plezier van de consument omarmt en tegelijkertijd de link met de frisheid van ons grondgebied levend houdt. Dit is een wijn om "per glas" van te genieten en dus per glas op zomerse terrassen, maar gezien de volheid in de mond is hij ook uitstekend bij de maaltijd." Het is een wijn met verschillende laagjes die elk op hun beurt de typische eigenschappen van deze expressieve druivenrassen naar voor laat komen.
Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
Deze Spumante is gemaakt van 100% Corvina, "Croina" in het lokale dialect. Na het ontstelen en kneuzen, worden de Corvina-druiven ongeveer 3 uur koud geweekt in de pers, zonder zuurstof. Na het decanteren begint de most aan de alcoholische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 15 à 16 graden, gevolgd door de tweede gisting in een autoclaaf (druktank), die ongeveer twee maanden duurt. Na het bottelen blijft de wijn minimaal een maand op de fles staan. Kenmerken van de Rosa Croina zijn delicate en elegante aroma's van framboos en roos, en een verfrissende zachte smaak. Prima te combineren met voorgerechten op basis van vis, gekruide soepen en pasta tot wit vlees en gevogelte.
De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta. De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Glera-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Het is een frisse, fruitige wijn met aroma's van appel en wit fruit en bloemig dankzij de hints van blauwe regen en acacia. De kleur is bleek strogeel en vertoont een subtiele pareling.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.