Rosso di Montepulciano
San Salvagio uit Montepulciano hoort bij het groepje kwaliteitsproducenten uit dit historisch herkomstgebied in Toscane. De wijngaarden op de glooiende hellingen genieten naast zon van een verkoelende bries. In 1996 werd de beslissing genomen om weer aan te sluiten bij de familietraditie van wijnmaken. Het landgoed San Salvagio di Sopra is het resultaat. Van de verkoop van druiven zijn ze veranderd in wijnmakers.
Deze Rosso di Montalcino is een blend van Sangiovese, lokaal Prugnolo Gentile genoemd, Canaiolo en Mammolo. De druiven groeien in de wijngaard van La Spinella en San Salvagio di Sopra.
De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes.
Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.
Product details
Druivenras: Sangiovese 90%, Canaiolo 5%, Mammolo 5%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: klei, tufsteen.
Ouderdom wijnstokken: 20 jaar.
Hoogte wijngaard: 340 m.
Herkomstbenaming: DOC Rosso di Montepulciano.
Oogstperiode: begin tot eind september, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie op 28°C en maceratietijd van 20 à 25 dagen.
Lagering: 6 maanden lagering in eiken vaten.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 13,5%.
Aroma: intens aroma van rijpe kersen, bosvruchten en kruiden en een toets van zoethout.
Smaak: droog, gestructureerd en sappig.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C.
Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.