Soave
Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona.
De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
Product details
Druivenras: Garganega 90%, Trebbiano di Soave 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: vulkanisch.
Ouderdom wijnstokken: 38 jaar.
Hoogte wijngaard: 350 m.
Herkomstbenaming: DOC Soave.
Oogstperiode: manueel, half september.
Vinificatie: 15 dagen in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.
Lagering: 3 maanden op eigen droesem in inoxtanks.
Kleur: bleek strogeel.
Alcoholgehalte: 12,5 %.
Aroma: intens aroma van witte bloemen, wit en geel fruit en citrus.
Smaak: vol, fris met citrustoetsen.
Serveertemperatuur: 8° - 10°C.
Te drinken bij: als aperitief, bruschette & crostini, bbq, oesters, salades, sushi & tartaar van vis, gefrituurde vis of groenten en verse of geitenkazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.