Ti.A.Mo

Cantine Salvatore | 2019 | 750 ml
€ 15,95
SKU
10601TIA2019

Ti.A.Mo, een toespeling op de romantiek, is gemaakt van Tintilia, Aglianico en Montepulciano. De naam Ti.A.Mo. het is afgeleid van de initialen van de druiven waarvan ze is geproduceerd. De wijngaarden van Cantina Salvatore liggen in San Martino in Pensilis, op de grens met Puglia.
Tintilia is een autochtoon druivenras van Molise, terwijl je Montepulciano hier en in de noordelijkere regio's Abruzzo en Le Marche kan vinden en Aglianico hier en in de buurregio Campania voet aan de grond heeft.
Na de manuele oogst volgt een aparte maceratie van ten minste 15 dagen op de schil in inoxtanks bij gecontroleerde temperatuur met frequent rondpompen. Na vinificatie rusten de drie wijnen, voor assemblage, 18 maanden in inoxtanks. De Montepulciano rijpt enkele maanden in barriques.
De Ti.A.Mo heeft een dieprode kleur met paarse reflecties. De neus heeft een intens boeket van kleine rode vruchten met delicate kruidige tonen. In de mond toont het een vol en aanhoudend smaak, geïntegreerd door een uitgebalanceerde tanninesensatie en een aangename en elegante kruidige afdronk.

Product details

Druivenras: Tintilia 33%, Aglianico 33%, Montepulciano 33%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei-kalk.

Ouderdom wijnstokken: 20 jaar.

Hoogte wijngaard: 300 m.

Herkomstbenaming: Vino Rosso del Molise.

Oogstperiode: tweede helft oktober.

Vinificatie: 15 dagen maceratie in inoxtanks onder gecontroleerde temperatuur en fermentatie op 25°C.

Lagering: 18 maanden in inoxtanks, Montepulciano enkele maanden in barriques.

Kleur: robijnrood met granaatrode randen.

Alcoholgehalte: 14%.

Aroma: klein rood fruit en een lichte kruidigheid.

Smaak: vol rond, zachte tannines en een fijne zuurtegraad.

Serveertemperatuur: 18°-20°C.

Te drinken bij: lamsvlees, pasta met vleessaus, rundvlees, gegrild en gestoofd rood vlees, pelswild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2026.