Tommaso Bojola Chianti Classico
Een Chianti Classico van de hand van Tommaso Bojola, uit Castellina in Chianti. Een iets internationalere stijl door de blend van Sangiovese en Merlot. Elegantie en body zijn kenmerken van deze klassieker, geaccentueerd door een gedeeltelijke late oogst van de druiven. Dit geselecteerde deel wordt pas 15 dagen na de normale oogstperiode geoogst en verzameld in kleine kratten om de kwaliteit te behouden.
Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur met een maceratie van de schillen op de wijn gedurende 10-15 dagen, gevolgd door een malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen.
Deze Chianti Classico rijpt gedurende 12 maanden in barrique.
Het aroma is intens en aanhoudend met geuren van bessen en overrijpe vruchten. Je herkent fruit, eikenhout en vanille. De smaak is goed gestructureerd, vol van kracht en toch met een fluweelzachte indruk.
Combinaties met gerechten zijn fijn wild, gegrild vlees, stoofgerechten en oude kazen zoals pecorino.
Een Chianti Classico die wat bewaarpotentieel heeft.
Product details
Druivenras: Sangiovese 80%, Merlot 20%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 23 jaar.
Hoogte wijngaard: 500 m.
Herkomstbenaming: DOCG Chianti Classico.
Oogstperiode: manueel, tweede helft september (deels overrijp).
Vinificatie: met temperatuurcontrole, in inoxtanks.
Lagering: in barriques gedurende 12 maanden.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,0 %.
Aroma: rijp rood fruit, vanille, zachte houttoetsen.
Smaak: tannines, aards, structuur, body en fijne zuurtjes.
Serveertemperatuur: 18° - 20°C.
Te drinken bij: als rood vlees, past met vlees- of wildsauzen, charcuterie en oude kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2029.