Valpolicella Superiore

Corte Adami | 2021 | 750 ml
€ 12,00
SKU
10501VALSUP2021

De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. 
De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.

Product details

Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 43 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Valpolicella Superiore.

Oogstperiode: manueel, begin oktober, gevolgd door een 30 dagen droging.

Vinificatie: 10 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: 12 maanden in Franse barriques.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: rijp rood fruit, licht kruidig, cassis en zoethout.

Smaak: rond, rijp zwart fruit, fijne zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°-20°C.

Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, bbq, bruschette & crostini, gevogelte, kalfsvlees & varkensvlees, carpaccio of tartaar van rood vlees, halfharde of witkorstkazen of om zo van te genieten.

Bewaarpotentieel: tot einde 2026.