In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De UAIT is een pure Pinot Bianco-wijn uit de heuvels van Marzeno in Emilia Romagna. Ca' di Sopra maakt van de Pinot Bianco de hoofdrolspeler en dat is absoluut een goede keuze. Deze wijn heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties. De UAIT is elegant en fijn, delicaat geurend waarin je wit fruit herkent. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en toets van mineraliteit. Na de vinificatie rust deze wijn 6 maanden in verglaasde cementkuipen. Een zorgeloze en makkelijk drinkbare Pinot Bianco die goed past als aperitief en bij voorgerechten op basis van vis, sushi en verse kazen.
Barbera, traditioneel aangeduid in de vrouwelijke vorm, la Barbera, is het tweede meest aangeplante rode druivenras in Italië. Oorspronkelijk afkomstig uit het Monferrato-gebied, wordt deze variëteit in de hele regio Piemonte verbouwd. De wijngaarden van Guasti Clemente liggen in de gemeente Nizza Monferrato. De oogst is volledig manueel en na de fermentatie rust deze Barbera 12 maanden in houten vaten. Het aroma is vol, licht kruidig met een fijne toets van cederhout. De smaak is droog, gestructureerd en vol. Combineer hem met geroosterd vlees, wild en oude kazen.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, vol, krachtig en goed gebalanceerd.
De Pinot Bianco Vom Stein van Castelfeder is een schitterende volle en harmonieuze witte wijn uit de regio Alto Adige. De naam "Vom Stein" verwijst naar de bodemstructuur van de wijngaarden die liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. De bodem wordt gedomineerd door dolomietkalksteen, die deze Bourgondische druivensoort zijn fijne structuur, elegantie en mineraliteit biedt. De wijn heeft een strogele kleur met delicate fruitige en bloemige aroma's en een pittige en harmonieuze smaak. Na de manuele oogst en vinificatie rust de Pinot Bianco Vom Stein 6 maanden op fijne droesem. Goed bij alle soorten voorgerechten, maar ook aspergegerechten, zeevruchten, varkensvlees of kalfsvlees.
De Pauciuri is een blend van Barbera en Magliocco, typisch voor deze Zuid-Italiaanse regio. De Magliocco, gered van de ondergang, is een oud druivenras dat waarschijnlijk van Griekse oorsprong is en al sinds de oudheid hier aanwezig is. De naam zou afgeleid kunnen zijn van een oud-Grieks woord dat zoiets als "zachte vuist" betekent, verwijzend naar de compacte vorm van de druiventros. Na de manuele oogst volgt een fermentatie in inox tanks en lagering op tonneaux gedurende 6 maanden en 12 maanden flessenrust. De kleur van de Pauciuri is donker robijnrood. In het complexe aroma herken je potloodslijpsel, donker fruit en na walsen een vlezige, licht aardse geur gevolgd door cassis en bosvruchten. De smaak start met lichte en verweven tannines gevolgd door een sappige, fijne en subtiele afdronk. Geef deze Pauciuri wat tijd en lucht om zich te openen zodat je er maximaal van kan genieten. Een mooie begeleider van rood vlees, wild en oude kazen.
De Boschetto Vecchio van Guasti Clemente in Nizza Monferrato, is een oud perceel met Barbera-stokken. De opbrengst is zo laag dat slechts ca. 3500 flessen per jaar kunnen geproduceerd worden. De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten. De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees. De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba.
Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L.
De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
Lees verder
De magnum van de Barbera d'Asti Boschetto Vecchio van Guasti Clemente is dubbel zoveel plezier en komt eveneens uit de wijngaarden in Nizza Monferrato, een oud perceel met Barbera-stokken met een lage opbrengst. De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten. De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees. De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.