Als je het blind proeft, raad je nooit van welke druivenrassen deze Monferrato Rosso van Tenuta Foresta is gemaakt. De Dolcetto is niet helemaal onbekend maar de Albarossa is toch wel een zeldzaam druivenras. Beiden maken van deze Monferrrato Rosso een fijne, volle en zeer aangename rode Piemontees. Tenuta Foresta met Olga Semencha aan het roer zorgt hier voor een blend van een niet houtgelagerde Dolcetto met een houtgelagerde Albarossa. Deze laatste is een kruising van Barbera met een onbekend druivenras, Chatus. Albarossa is een druivenras, gecreëerd in 1938 door druivenkweker Giovanni Dalmasso aan het Istituto Sperimentale per la Viticoltura in Conegliano (Veneto). Dalmasso dacht oorspronkelijk dat hij de druif had gecreëerd uit een kruising van Nebbiolo en Barbera, maar DNA-profilering in 2009 bevestigde dat de gebruikte "Nebbiolo"-wijnstok helemaal geen Nebbiolo was, maar eerder een zeer oude Franse wijndruif uit de Ardèche en de Savoie, Chatus. De verwarring kwam voort uit een synoniem van Chatus, Nebbiolo di Dronero. Dronero is een kleine gemeente waar Nebbiolo wordt verbouwd, maar blijkbaar ook Chatus. Deze wijn geurt naar rijp zwart fruit, bosbessenconfituur, donkere kersen met een licht dierlijke toets en wat eucalyptus; Na walsen komen wat aardse tonen naar boven. De smaak is zeer aangebaam, vol met fijne zuurtjes en een elegante afdronk. Ideaal bij het betere vleeswerk!
Deze rosato is typische wijn voor Alto Adige en de uitdrukking van een bijzondere productie van een geweldige autochtoon druivenras, de Lagrein. De druiven worden zorgvuldig ontsteeld en langzaam geperst. Het korte contact met de druivenschillen brengt de kleur in de most en is het resulataat een heldere en mooi koraalroze gekleurde wijn. Het label toont een roos en verwijst zowel naar de bloemige tonen als naar de roze kleur van de Lagrein Rosato. De wijngaarden in Bassa Atesina en hebben een ondergrond van klei en grind met alluviale afzettingen. Na de manuele oogst volgt een zachte langzame persing, vinificatie met schilcontact en rijping op de gist gedurende 6 maanden. De geur is delicaat en de smaak fris en levendig met fijne zuurtjes. Perfect als aperitief of bij allerlei lichte gerechten.
Lagrein is een inheemse druivensoort van Alto Adige. De Lagrein geeft de voorkeur aan warmte en zon en houdt van een ondergrond met veel puin en alluviaal sediment. Dit betekent dat ze het beste groeien in de vallei, in de buurt van rivieren, waar leemachtige zandafzettingen voorkomen. De beste Lagrein-gebieden zijn daarom te vinden in de buurt van Bolzano, waar de Castelfeder Lagrein Rieder vandaan komt. Na de manuele oogst en persing start de vinificatie en blijft de most tot twee weken in contact met de schillen. Nadien rust de Lagrein 6 maanden op de fijne droesem en voor een gedeelte 10 maanden op houten vaten. Fijne tannines en bosvruchten in de mond en zijn donkerrode kleur zijn de belangrijkste kenmerken van dit fantastische rode wijnras. Met zijn intense en fruitige boeket en vol parfum van bosbessen, is de Lagrein ideaal voor rood vlees en wildgerechten.
De Lagrein Riserva Burgum Novum behoort tot de topproducten van Castelfeder en is wellicht de meest uitgesproken vertegenwoordiger van de wijnregio Alto Adige. De druiven voor deze Riserva komen uit geselecteerde wijngaarden rond de stad Cortaccia in de Bassa Atesina. Na de manuele oogst volgt de alcoholische gisting in open vaten bij een temperatuur van 26-28 ° C gedurende 10 dagen. in open vaten. Tijdens de fermentatie wordt de most in contact gehouden met de schillen door middel van circulatiepompen. De Lagrein Riserva Burgum Novum rijpt 18 maanden in barrique en ondergaat een malolactische gisting. De Lagrein Riserva Burgum Novum heeft een intense granaatrode kleur is bijzonder krachtig en fluweelachtig. Compact en intens met zijn typische geur van viooltjes, bessen, koffie en chocolade en een spel van zuurgraad en rijpe tannines in de mond. Het is een uitstekende begeleider van geroosterd of gegrild rundvlees, lam en wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.