De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
De tekens op de flessen van de Alfabeto-lijn van Janare komen uit het alfabet van het Oskisch, een oude taal die in Zuid-Italië en dus ook de Sannio-regio in Campania werd gesproken tussen de 5de en 2de eeuw v. Chr. . De Greco is een typisch druivenras voor deze regio die gestructureerde en wat complexere wijnen oplevert. Ook deze Alfabeto Greco vertoont die kenmerken. In het aroma herken je jeudige primaire aroma's van citrus naast een hint van boenwas, exotisch fruit, vuursteen en op de achtergrond wat vanille. De smaak is intens en licht complex. Drink hem niet te koud bij schaal- en schelpdieren of pasta en risotto met vis of groenten.
De Cru del Sannio Greco Pietralata komt van percelen met een verschillende ondergrond, gaande van vulkanische oorspong tot kalk- en kleigronden. De percelen zijn met grote zorgvuldigheid gekozen en slechts 7 hectare aan Greco-wijngaarden komen in aanmerking voor deze toplijn. Na de vinificatie volgt geen malolactische gisting. In het aroma zitten geuren van toast, geel fruit, wat boenwas, hooi en boter. De smaak is net als het aroma complex, gerijpt en zacht. Een fijne wijn om te combineren met fijne visgerechten, wit vlees en schaal-en schelpdieren.
Mont Mès staat bij Castelfeder voor een jonge en moderne stijl van typische wijnen van de regio Alto Adige. Castelfeder is één van de beste Pinot Nero-producenten uit deze regio. Opvallend is de donkere robijnrode kleur, in tegenstelling tot de andere Pinot Nero-wijnen van dit huis. Rood fruit, kersen gecombineerd met zachte tannines en wat kruiden en specerijen kenmerken geur en smaak. Een heerlijk jong glas Pinot Nero. Zowel de vinificatie als lagering gebeurt volledig in inox tanks. Combineer hem naar hartelust met gegrild vlees, pastagerechten of kaas.
Buchholz is de naam van een steile wijngaard op een hoogte van 440 tot 500 meter boven het kleine stadje Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Door een optimale blootstelling aan de zon kunnen de druiven van de 25 tot 60 jaar oude wijnstokken langzaam rijpen om deze delicate Pinot Nero van te maken. Op het etiket staat Perkeo afgebeeld, de hofnar en wijnschenker van Kurfürst Philip von der Pfalz en verantwoordelijk voor de wijnvoorraad. Volgens de legende kon de kleine man uit Salorno het grote vat, dat ongeveer 200.000 liter bevatte, in één keer leegdrinken. Maar toen hij erg ziek werd, raadde de dokter hem aan een glas water te drinken. Na de eerste slok water is hij dood neergevallen volgens de legende... Na de manuele oogst en zachte persing volgt 10 tot 14 dagen maceratie in inox tanks. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte vaten en minstens 3 maanden op fles. De kleur is transparant robijnrood. Het aroma is delicaat en licht aards en geurt naar rood fruit zoals kers en framboos, zachte peper en bloemen. Fijne zuurtjes ondersteunen de verfijnde en elegante smaak. Goed te combineren met vleesgerechten en wild.
De Pavò Metodo Classico Blanc de Noir Extra Dry is een atypische mousserende wijn voor het productiegebied in de provincie Pavia. Het is een 100% Pinot Nero gevinifieerd in wit met een vol aroma, elegantie en persoonlijkheid. Na de manuele oogst volgt een zachte persing en een vinificatie in inox tanks om de beste kenmerken van het fruit en de frisheid te behouden. De lichte kleur en verfijnde en aanhoudende pareling kan misleiden. De ziel van deze mousserende wijn wordt gegeven door de vinificatie van een delicaat blauw druivenras, de Pinot Nero. De term "Blanc de Noir", een echte Franse term, betekent dat witte wijnen zijn gemaakt van een blauw druivenras. Deze mousserende wijn is niet uitgesproken droog maar wordt afgerond met een licht fruitige toets goed gebalanceerd door de zuurtegraad waardoor hij perfect past bij delicate visgerechten, wit vlees en verse kazen. Ook uitstekend in combinatie met schaal- en schelpdieren.
De Pavò Metodo Classico Rosé de Noir is wat de naam zegt, een rosé-gekleurde mousserende wijn gemaakt van een blauw druivenras, de Pinot Nero, volgens de regels van de metodo classico. Dit betekent vooral dat de tweede fermentatie in de fles dient te gebeuren. Na de manuele oogst volgt een zachte persing en een kort schilcontact met de most. De vinificatie vindt plaats in inox tanks. De Rosé de Noir heeft een kersenroze kleur en geurt vooral naar framboos en wilde aardbei. De smaak is fruitig, met een goede structuur en frisheid, perfect te combineren met voorgerechten, verse kazen en antipasti. Ook ideaal bij eenvoudige, delicate, zomerse gerechten rijk aan groenten, zoals salades, pasta of koude rijst op basis van groenten, of bij gerechten met kaas.
De Pinot Nero Glen is net zoals de Pinot Nero Buchholz een wijn afkomstig van één specifiek perceel. Ondanks de geografische nabijheid en de verschillende hoogtes van de wijngaarden, slaagt de familie Giovanett erin om de verschillende nuances te benadrukken en Pinot Nero-wijnen met een sterk karakter te produceren. De naam Glen verwijst naar de historisch meest belangrijke wijngaard van Castelfeder. Oprichter Alfons Giovanett investeert al sinds 1969 in deze bijzondere locatie. De middagzon, de bijzondere bodem van leem, kalksteen en porfier en de hoogten van 450 m tot 790 m geven ideale omstandigheden voor deze harmonieuze Pinot Nero. Op het label staat de in onbruik geraakte spoorbrug van de Val di Fiemme in Glen als symbool van vertrek, verkeer en industrialisatie. Tegenwoordig is het een plek met een uniek uitzicht op Bolzano en de hele regio Bassa Atesina. 85% van de wijngaarden van Zuid-Tirol zijn vanaf hier te zien. Na de manuele oogst volgt een maceratie in roestvrij stalen tanks gedurende 10-14 dagen. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero Glen in barriques gedurende 12 maanden. Je herkent de typische transparante robijnrode kleur van een pinot nero, intense tonen van rode bessen, een elegante frisheid en een evenwichtige en harmonieuze structuur. Gegrild en geroosterd rood vlees en wild zijn perfecte combinaties met deze topwijn.
De Pinot Nero Mazon is het sluitstuk van de drie single vineyard Pinot Nero-wijnen van Castelfder. Mazon staat bekend als een Grand Cru van de Italiaanse Pinot Nero en de wijngaard ligt boven Egna op 300 à 450 meter boven zeeniveau. Deze wijn ontleent haar naam aan het plateau waar de wijngaard ligt. Mazon is een klein gehucht in de gemeente Egna dicht bij het natuurpark Monte Corno. De wijngaard is gericht naar het noordwesten en de wijnstokken profiteren van de lange avondzon en van de koele herfstwinden. De ondergrond bestaat uit een leemachtige bodem met kalksteen en porfier. De speciale klonen die in deze wijngaard zijn aangeplant zorgen voor een zeer complexe en gestructureerde Pinot Nero. Het etiket toont de ruïnes van het kasteel Kaldiff in de buurt van de wijngaarden. De legende vertelt dat er verschillende schatten begraven liggen en worden bewaakt door twee enorme honden met vurige ogen. Na de manuele oogst en selectie van de druiven volgt een maceratietijd van 10 à 14 dagen en na de vinificatie rijpt de Mazon 12 maanden in barriques. De kleur is helder robijnrood. In het elegante aroma herken je geuren van viooltjes afgewisseld met rode bessen, framboos en kers om te eindigen met aromatische kruiden en specerijen. De ronde smaak kenmerkt zich met intense tonen van rode bessen, een krachtige structuur, complexiteit en een lange afdronk. Een authentieke en expressieve terroirwijn.
Piemonte heeft naast beroemde rode wijnen ook uitstekende mousserende wijnen te bieden. Alta Langa mag relatief onbekend zijn als herkomstgebied, ze kunnen wedijveren met hun buren uit Franciacorta. Guasti Clemente maakt de Alta Langa Clemente Millesimato Brut op basis van Pinot Nero en Chardonnay. De wijngaarden liggen in de gemeente Nizza Monferrato en Mombaruzzo in de provincie Asti. De wijn is gemaakt volgens de metodo classico, een tweede fermentatie in de fles. Ze rust minimaal 24 maanden op de gistresten. Een waar aromatisch genot en levendige bubbels verwelkomen je in een glas vol fruitige smaken en een heerlijke ingetogen zuurtegraad, perfect voor de meeste gelegenheden, met of zonder eten. Fijn schuim, een aanhoudende pareling en strogele kleur bepalen het visuele karakter. In het intense aroma herken je citroenzeste, groene appel, brioche en boterachtige en florale geuren. De smaak is mineraal, fris en aanhoudend. Een waardig alternatief voor Franciacorta ...
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.