De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
Mont Mès staat bij Castelfeder voor een jonge en moderne stijl van typische wijnen van de regio Alto Adige. Castelfeder is één van de beste Pinot Nero-producenten uit deze regio. Opvallend is de donkere robijnrode kleur, in tegenstelling tot de andere Pinot Nero-wijnen van dit huis. Rood fruit, kersen gecombineerd met zachte tannines en wat kruiden en specerijen kenmerken geur en smaak. Een heerlijk jong glas Pinot Nero. Zowel de vinificatie als lagering gebeurt volledig in inox tanks. Combineer hem naar hartelust met gegrild vlees, pastagerechten of kaas.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva komt van meer dan 25 jaar oude wijnstokken, gelegen in de buurt van Scansano, in het zuiden van Toscane. Deze Riserva is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. De kleur is geconcentreerd robijnrood. In het aroma herken je een elegant, complex en gevarieerd boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. Bij het proeven is de wijn slank, fijn en evenwichtig. Warm, fris en tegeleijkertijd hartig, met ronde tannines en een heerlijke zachtheid. Een mooie wijn die Sangiovese van zijn zachte kant laat zien.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Villa Karneid is een oud domein dat jaren geleden in handen is gekomen van Castelfeder en waarvan de oogst nog steeds apart wordt gevinifieerd. De Villa Karneid-wijnen zijn terroirwijnen afkomstig van druiven die groeien in wijngaarden nabij Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Dit teeltgebied behoort tot de oudste en meest traditionele gebieden van deze wijnstreek met alluviale bodems en gesteenten van dolomiet. Deze Chardonnay Vigna Villa Karneid is gemaakt van 100% Chardonnay en heeft een intens boeket en een complexe structuur. Na de manuele oogst, een alcoholische gisting in inox vaten en 6 maanden rijping in nieuwe tonneauvaten is het resultaat een zeer veelzijdige wijn met een groot bewaarpotentieel. Strogeel van kleur, intense aroma's van geel fruit en amandeltonen met een evenwichtige structuur. De smaak is krachtig en je geniet van een lange afdronk met lichte vanilletonen.
De Lagrein Riserva Burgum Novum behoort tot de topproducten van Castelfeder en is wellicht de meest uitgesproken vertegenwoordiger van de wijnregio Alto Adige. De druiven voor deze Riserva komen uit geselecteerde wijngaarden rond de stad Cortaccia in de Bassa Atesina. Na de manuele oogst volgt de alcoholische gisting in open vaten bij een temperatuur van 26-28 ° C gedurende 10 dagen. in open vaten. Tijdens de fermentatie wordt de most in contact gehouden met de schillen door middel van circulatiepompen. De Lagrein Riserva Burgum Novum rijpt 18 maanden in barrique en ondergaat een malolactische gisting. De Lagrein Riserva Burgum Novum heeft een intense granaatrode kleur is bijzonder krachtig en fluweelachtig. Compact en intens met zijn typische geur van viooltjes, bessen, koffie en chocolade en een spel van zuurgraad en rijpe tannines in de mond. Het is een uitstekende begeleider van geroosterd of gegrild rundvlees, lam en wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.