Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
Uit de Mont Mès-reeks van Castelfeder komt deze frisfruitige Pinot Grigio. Eentje om in zijn jeugd van te genieten. De wijngaarden liggen in de regio Bassa Atesina en bestaan uit zanderige grindbodems. Na de manuale oogst volgt een zachte persing, fermentatie in inox vaten en een rijping op de gisten gedurende 5 maanden. Je krijgt een aantrekkelijke frisheid, een mooie balans tussen elegantie en aromatische toetsen en aangenaam drinkplezier. De Pinot Grigio Mont Mès heeft fruitige kenmerken van appel, passievrucht en geel fruit. Het lagere alcoholpercentage maakt er een perfecte zomerwijn van. Gaat goed samen met voorgerechten, vis, licht gekruide gerechten en wit vlees.
De Vigna Fiorini is het resultaat van een late oogst Vermentino-druiven, met een klein aandeel Viognier, en heeft een fruitig, fijn en vol karakter. Vermentino heeft een interessant bewaarpotentieel en de kleine hoeveelheid Viognier (ca. 10% à 15%) wordt geoogst zonder overmatige rijping en behoudt zijn romige textuur. Het zijn wijngaarden met uitzicht op zee. Ze worden ongeveer 3 weken na de gebruikelijke rijpingstijd geoogst om de concentratie van suikers en de ontwikkeling van fruitige aroma's te bevorderen. Vermentino en Viognier worden apart gevinifieerd. De druiven worden in gesloten persen geplaatst, verzadigd met koolstofdioxide, en gedurende ongeveer 12 uur geweekt bij 7-8°C. Hierna volgt een vrij lang persproces, waarbij alleen de vrijlopende most wordt geëxtraheerd. Het persen eindigt wanneer ongeveer 50% van de most is verzameld, berekend op basis van het gewicht van de druiven. De most wordt overgeheveld in stalen vaten en gedurende ongeveer 72 uur bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 5-7°C bewaard. Na het decanteren ontstaat een zuivere most, waarna de gisting met speciaal geselecteerde gisten begint. De fermentatie verloopt langzaam en duurt 3 weken bij een temperatuur van ongeveer 15°C. Het resultaat is een droge witte wijn met een rijke, gouden kleur. In de neus zijn aroma's van aromatische kruiden, brem, appel, pruimen en acaciahoning kenmerkend. De smaak is droog, knapperig, met een aangename frisheid en de typische sappigheid van Vermentino en je krijgt er een lange, fruitige afdronk bovenop. Perfect te combineren bij rijkere visgerechten, wit vlees en verse kazen. Serveer hem niet te koud.
De Pinot Bianco Vom Stein van Castelfeder is een schitterende volle en harmonieuze witte wijn uit de regio Alto Adige. De naam "Vom Stein" verwijst naar de bodemstructuur van de wijngaarden die liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. De bodem wordt gedomineerd door dolomietkalksteen, die deze Bourgondische druivensoort zijn fijne structuur, elegantie en mineraliteit biedt. De wijn heeft een strogele kleur met delicate fruitige en bloemige aroma's en een pittige en harmonieuze smaak. Na de manuele oogst en vinificatie rust de Pinot Bianco Vom Stein 6 maanden op fijne droesem. Goed bij alle soorten voorgerechten, maar ook aspergegerechten, zeevruchten, varkensvlees of kalfsvlees.
Deze rosato is typische wijn voor Alto Adige en de uitdrukking van een bijzondere productie van een geweldige autochtoon druivenras, de Lagrein. De druiven worden zorgvuldig ontsteeld en langzaam geperst. Het korte contact met de druivenschillen brengt de kleur in de most en is het resulataat een heldere en mooi koraalroze gekleurde wijn. Het label toont een roos en verwijst zowel naar de bloemige tonen als naar de roze kleur van de Lagrein Rosato. De wijngaarden in Bassa Atesina en hebben een ondergrond van klei en grind met alluviale afzettingen. Na de manuele oogst volgt een zachte langzame persing, vinificatie met schilcontact en rijping op de gist gedurende 6 maanden. De geur is delicaat en de smaak fris en levendig met fijne zuurtjes. Perfect als aperitief of bij allerlei lichte gerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.