De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
Mont Mès staat bij Castelfeder voor een jonge en moderne stijl van typische wijnen van de regio Alto Adige. Castelfeder is één van de beste Pinot Nero-producenten uit deze regio. Opvallend is de donkere robijnrode kleur, in tegenstelling tot de andere Pinot Nero-wijnen van dit huis. Rood fruit, kersen gecombineerd met zachte tannines en wat kruiden en specerijen kenmerken geur en smaak. Een heerlijk jong glas Pinot Nero. Zowel de vinificatie als lagering gebeurt volledig in inox tanks. Combineer hem naar hartelust met gegrild vlees, pastagerechten of kaas.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva komt van meer dan 25 jaar oude wijnstokken, gelegen in de buurt van Scansano, in het zuiden van Toscane. Deze Riserva is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. De kleur is geconcentreerd robijnrood. In het aroma herken je een elegant, complex en gevarieerd boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. Bij het proeven is de wijn slank, fijn en evenwichtig. Warm, fris en tegeleijkertijd hartig, met ronde tannines en een heerlijke zachtheid. Een mooie wijn die Sangiovese van zijn zachte kant laat zien.
Lagrein is een inheemse druivensoort van Alto Adige. De Lagrein geeft de voorkeur aan warmte en zon en houdt van een ondergrond met veel puin en alluviaal sediment. Dit betekent dat ze het beste groeien in de vallei, in de buurt van rivieren, waar leemachtige zandafzettingen voorkomen. De beste Lagrein-gebieden zijn daarom te vinden in de buurt van Bolzano, waar de Castelfeder Lagrein Rieder vandaan komt. Na de manuele oogst en persing start de vinificatie en blijft de most tot twee weken in contact met de schillen. Nadien rust de Lagrein 6 maanden op de fijne droesem en voor een gedeelte 10 maanden op houten vaten. Fijne tannines en bosvruchten in de mond en zijn donkerrode kleur zijn de belangrijkste kenmerken van dit fantastische rode wijnras. Met zijn intense en fruitige boeket en vol parfum van bosbessen, is de Lagrein ideaal voor rood vlees en wildgerechten.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Buchholz is de naam van een steile wijngaard op een hoogte van 440 tot 500 meter boven het kleine stadje Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Door een optimale blootstelling aan de zon kunnen de druiven van de 25 tot 60 jaar oude wijnstokken langzaam rijpen om deze delicate Pinot Nero van te maken. Op het etiket staat Perkeo afgebeeld, de hofnar en wijnschenker van Kurfürst Philip von der Pfalz en verantwoordelijk voor de wijnvoorraad. Volgens de legende kon de kleine man uit Salorno het grote vat, dat ongeveer 200.000 liter bevatte, in één keer leegdrinken. Maar toen hij erg ziek werd, raadde de dokter hem aan een glas water te drinken. Na de eerste slok water is hij dood neergevallen volgens de legende... Na de manuele oogst en zachte persing volgt 10 tot 14 dagen maceratie in inox tanks. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte vaten en minstens 3 maanden op fles. De kleur is transparant robijnrood. Het aroma is delicaat en licht aards en geurt naar rood fruit zoals kers en framboos, zachte peper en bloemen. Fijne zuurtjes ondersteunen de verfijnde en elegante smaak. Goed te combineren met vleesgerechten en wild.
De Pinot Nero Mazon is het sluitstuk van de drie single vineyard Pinot Nero-wijnen van Castelfder. Mazon staat bekend als een Grand Cru van de Italiaanse Pinot Nero en de wijngaard ligt boven Egna op 300 à 450 meter boven zeeniveau. Deze wijn ontleent haar naam aan het plateau waar de wijngaard ligt. Mazon is een klein gehucht in de gemeente Egna dicht bij het natuurpark Monte Corno. De wijngaard is gericht naar het noordwesten en de wijnstokken profiteren van de lange avondzon en van de koele herfstwinden. De ondergrond bestaat uit een leemachtige bodem met kalksteen en porfier. De speciale klonen die in deze wijngaard zijn aangeplant zorgen voor een zeer complexe en gestructureerde Pinot Nero. Het etiket toont de ruïnes van het kasteel Kaldiff in de buurt van de wijngaarden. De legende vertelt dat er verschillende schatten begraven liggen en worden bewaakt door twee enorme honden met vurige ogen. Na de manuele oogst en selectie van de druiven volgt een maceratietijd van 10 à 14 dagen en na de vinificatie rijpt de Mazon 12 maanden in barriques. De kleur is helder robijnrood. In het elegante aroma herken je geuren van viooltjes afgewisseld met rode bessen, framboos en kers om te eindigen met aromatische kruiden en specerijen. De ronde smaak kenmerkt zich met intense tonen van rode bessen, een krachtige structuur, complexiteit en een lange afdronk. Een authentieke en expressieve terroirwijn.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.