Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
Uit de Mont Mès-reeks van Castelfeder komt deze frisfruitige Pinot Grigio. Eentje om in zijn jeugd van te genieten. De wijngaarden liggen in de regio Bassa Atesina en bestaan uit zanderige grindbodems. Na de manuale oogst volgt een zachte persing, fermentatie in inox vaten en een rijping op de gisten gedurende 5 maanden. Je krijgt een aantrekkelijke frisheid, een mooie balans tussen elegantie en aromatische toetsen en aangenaam drinkplezier. De Pinot Grigio Mont Mès heeft fruitige kenmerken van appel, passievrucht en geel fruit. Het lagere alcoholpercentage maakt er een perfecte zomerwijn van. Gaat goed samen met voorgerechten, vis, licht gekruide gerechten en wit vlees.
Mont Mès staat bij Castelfeder voor een jonge en moderne stijl van typische wijnen van de regio Alto Adige. Castelfeder is één van de beste Pinot Nero-producenten uit deze regio. Opvallend is de donkere robijnrode kleur, in tegenstelling tot de andere Pinot Nero-wijnen van dit huis. Rood fruit, kersen gecombineerd met zachte tannines en wat kruiden en specerijen kenmerken geur en smaak. Een heerlijk jong glas Pinot Nero. Zowel de vinificatie als lagering gebeurt volledig in inox tanks. Combineer hem naar hartelust met gegrild vlees, pastagerechten of kaas.
De Pinot Bianco Vom Stein van Castelfeder is een schitterende volle en harmonieuze witte wijn uit de regio Alto Adige. De naam "Vom Stein" verwijst naar de bodemstructuur van de wijngaarden die liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. De bodem wordt gedomineerd door dolomietkalksteen, die deze Bourgondische druivensoort zijn fijne structuur, elegantie en mineraliteit biedt. De wijn heeft een strogele kleur met delicate fruitige en bloemige aroma's en een pittige en harmonieuze smaak. Na de manuele oogst en vinificatie rust de Pinot Bianco Vom Stein 6 maanden op fijne droesem. Goed bij alle soorten voorgerechten, maar ook aspergegerechten, zeevruchten, varkensvlees of kalfsvlees.
Deze rosato is typische wijn voor Alto Adige en de uitdrukking van een bijzondere productie van een geweldige autochtoon druivenras, de Lagrein. De druiven worden zorgvuldig ontsteeld en langzaam geperst. Het korte contact met de druivenschillen brengt de kleur in de most en is het resulataat een heldere en mooi koraalroze gekleurde wijn. Het label toont een roos en verwijst zowel naar de bloemige tonen als naar de roze kleur van de Lagrein Rosato. De wijngaarden in Bassa Atesina en hebben een ondergrond van klei en grind met alluviale afzettingen. Na de manuele oogst volgt een zachte langzame persing, vinificatie met schilcontact en rijping op de gist gedurende 6 maanden. De geur is delicaat en de smaak fris en levendig met fijne zuurtjes. Perfect als aperitief of bij allerlei lichte gerechten.
Lagrein is een inheemse druivensoort van Alto Adige. De Lagrein geeft de voorkeur aan warmte en zon en houdt van een ondergrond met veel puin en alluviaal sediment. Dit betekent dat ze het beste groeien in de vallei, in de buurt van rivieren, waar leemachtige zandafzettingen voorkomen. De beste Lagrein-gebieden zijn daarom te vinden in de buurt van Bolzano, waar de Castelfeder Lagrein Rieder vandaan komt. Na de manuele oogst en persing start de vinificatie en blijft de most tot twee weken in contact met de schillen. Nadien rust de Lagrein 6 maanden op de fijne droesem en voor een gedeelte 10 maanden op houten vaten. Fijne tannines en bosvruchten in de mond en zijn donkerrode kleur zijn de belangrijkste kenmerken van dit fantastische rode wijnras. Met zijn intense en fruitige boeket en vol parfum van bosbessen, is de Lagrein ideaal voor rood vlees en wildgerechten.
De grote hoogte, 600 m, waarop de Sauvignon Blanc Raif groeit en de gunstige temperatuurschommelingen zijn bepalend voor deze aromatische druivensoort. Na de manuele oogst volgt een koude maceratie gedurende 12 uur en een zachte persing. Na de vinificatie rust de Sauvignon Blanc Raif 6 maanden op de fijne droesem. De kleur is licht strogeel met groene highlights. Je herkent frisse, levendige en tropische aroma's van ananas, passievrucht en mango. De frisse, mondvullende smaken worden ondersteund door een fijne zuurgraad waardoor het lang en perfect in balans blijft. Deze wijn is een uitstekende begeleider van asperges, zeevruchten en voorgerechten. Ook perfect als een aperitief op niveau.
Villa Karneid is een oud domein dat jaren geleden in handen is gekomen van Castelfeder en waarvan de oogst nog steeds apart wordt gevinifieerd. De Villa Karneid-wijnen zijn terroirwijnen afkomstig van druiven die groeien in wijngaarden nabij Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Dit teeltgebied behoort tot de oudste en meest traditionele gebieden van deze wijnstreek met alluviale bodems en gesteenten van dolomiet. Deze Chardonnay Vigna Villa Karneid is gemaakt van 100% Chardonnay en heeft een intens boeket en een complexe structuur. Na de manuele oogst, een alcoholische gisting in inox vaten en 6 maanden rijping in nieuwe tonneauvaten is het resultaat een zeer veelzijdige wijn met een groot bewaarpotentieel. Strogeel van kleur, intense aroma's van geel fruit en amandeltonen met een evenwichtige structuur. De smaak is krachtig en je geniet van een lange afdronk met lichte vanilletonen.
Buchholz is de naam van een steile wijngaard op een hoogte van 440 tot 500 meter boven het kleine stadje Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Door een optimale blootstelling aan de zon kunnen de druiven van de 25 tot 60 jaar oude wijnstokken langzaam rijpen om deze delicate Pinot Nero van te maken. Op het etiket staat Perkeo afgebeeld, de hofnar en wijnschenker van Kurfürst Philip von der Pfalz en verantwoordelijk voor de wijnvoorraad. Volgens de legende kon de kleine man uit Salorno het grote vat, dat ongeveer 200.000 liter bevatte, in één keer leegdrinken. Maar toen hij erg ziek werd, raadde de dokter hem aan een glas water te drinken. Na de eerste slok water is hij dood neergevallen volgens de legende... Na de manuele oogst en zachte persing volgt 10 tot 14 dagen maceratie in inox tanks. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte vaten en minstens 3 maanden op fles. De kleur is transparant robijnrood. Het aroma is delicaat en licht aards en geurt naar rood fruit zoals kers en framboos, zachte peper en bloemen. Fijne zuurtjes ondersteunen de verfijnde en elegante smaak. Goed te combineren met vleesgerechten en wild.
De Pinot Nero Glen is net zoals de Pinot Nero Buchholz een wijn afkomstig van één specifiek perceel. Ondanks de geografische nabijheid en de verschillende hoogtes van de wijngaarden, slaagt de familie Giovanett erin om de verschillende nuances te benadrukken en Pinot Nero-wijnen met een sterk karakter te produceren. De naam Glen verwijst naar de historisch meest belangrijke wijngaard van Castelfeder. Oprichter Alfons Giovanett investeert al sinds 1969 in deze bijzondere locatie. De middagzon, de bijzondere bodem van leem, kalksteen en porfier en de hoogten van 450 m tot 790 m geven ideale omstandigheden voor deze harmonieuze Pinot Nero. Op het label staat de in onbruik geraakte spoorbrug van de Val di Fiemme in Glen als symbool van vertrek, verkeer en industrialisatie. Tegenwoordig is het een plek met een uniek uitzicht op Bolzano en de hele regio Bassa Atesina. 85% van de wijngaarden van Zuid-Tirol zijn vanaf hier te zien. Na de manuele oogst volgt een maceratie in roestvrij stalen tanks gedurende 10-14 dagen. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero Glen in barriques gedurende 12 maanden. Je herkent de typische transparante robijnrode kleur van een pinot nero, intense tonen van rode bessen, een elegante frisheid en een evenwichtige en harmonieuze structuur. Gegrild en geroosterd rood vlees en wild zijn perfecte combinaties met deze topwijn.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.