De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Negroamaro is een autochtoon druivensoort uit Puglia, wiens naam komt van de dialectische uitdrukking "niuru maru", wat "zeer zwart" betekent. "Niuru" komt uit het Latijn (niger) en "maru" uit het Grieks (mavros). In feite zijn zowel de kleur van de druiven als die van de wijn diepzwart. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats met lokale gisten in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een zachte en veelzijdige wijn met typisch fruitige tonen.
De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
Nero di Troia of Uva di Troia is een oud druivenras uit Puglia dat kwaliteitsvolle rode wijnen kan opleveren. Het druivenras heeft als kenmerken een dikke schil en is rijk aan polyfenolen. De Nero di Troia is vooral in het centraal en noordelijk deel van Puglia aangeplant. De wijngaarden liggen in de buurt van Castel del Monte. Door een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven en een lange maceratie ontwikkelt deze wijn een levendige en intense kleur, een elegant boeket met tonen van viooltjes, zwarte kersen en kruiden. Fris van smaak met zachte tannines.
Al drie generaties lang produceert Angiuli Donato deze wijn van oude Primitivo-klonen. De wijngaarden liggen in Acquaviva delle Fonti, ten zuiden van Bari. Dankzij de manuele oogst worden de beste trossen gebruikt die gedurende 10 à 15 dagen in roestvrijstalen tanks macereren. De alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de typiciteit en aroma van de Primitivo. Vanille, een rokerig aroma, veel body, wat citruszeste in de neus en superzachte tannines maken van deze Primitivo een allemansvriend. Heerlijk bij stoofgerechten en geroosterd lamsvlees.
Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
De wijnen van de Maccone-lijn van Angiuli Donato zijn typisch en hebben elk hun eigen persoonlijkheid. Zo ook deze Primitivo Maccone Rosato. Verkregen uit een vinificatie van Primitivo-druiven, afkomstig van oude wijnstokken, met een lage opbrengst, die gesnoeid zijn volgens de alberello-techniek, een oude snoeiwijze waarbij de wijnstokken groeien als kleine struikjes. De wijngaard ligt in de gemeente Acquaviva delle Fonti in de Gioia del Colle, één van de beste herkomstgebieden. De oogst gebeurt volledig manueel, waardoor alleen de meest geschikte druiventrossen overblijven om een uitstekende Primitivo roséwijn te kunnen maken. Na een zachte persing van de druiven volgt een fermentatie bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10 dagen. De kleur is zachtroze. Je herkent een intens aroma met hints van bessen en de smaak is vrij zacht, vol en rond. Heerlijk te combineren van aperitief tot lichte voorgerechten, bbq en verse kazen.
De broers Angiuli houden wel van verrassende wijnen. Deze Maccone Bianco is gemaakt van Traminer Aromatico, een druivenras dat we eerder in het Noorden van Italië tegenkomen. Het resultaat is verrassend fris en intens. Een extra bijzonderheid is de antieke Alberello-snoeiwijze - kleine boompjes - die ze gebruiken. De wijngaarden liggen in Noci, ten westen van Alberobello. De ondergrond bestaat uit kalkrijke kleigrond. De oogstperiode is eerste week van september. De kleur is strogeel en in het intens aroma herkennen we fris tropisch fruit zoals ananas en lichee en een licht florale geur. De smaak bevat voldoende zuren om het geheel een interessante begeleider te maken van pasta of risotto met vis, bij paté of gewoon als aperitief.
Deze rosé uit de Maccone-lijn van Angiuli Donato is verkregen uit de vinificatie van een oud druivenras uit Puglia, de Notardomenico, nu bijna volledig verdwenen. In Puglia is naar schatting slechts 10 hectare met de Notardomenico aangeplant. Dus zeker een unieke wijn. Er is niets bekend over de oorsprong van de naam. Het gematigde alcoholgehalte en het anthocyaninegehalte maken hem zeer geschikt voor het maken van roséwijnen. Deze Notardomenico is delicaat geurend naar aarbei en witte perzik. De smaak is licht en droog met een elegante frisheid en een ziltige toets. Op zoek naar een niet alledaagse rosé? Probeer deze eens.
Uit de Mont Mès-reeks van Castelfeder komt deze frisfruitige Pinot Grigio. Eentje om in zijn jeugd van te genieten. De wijngaarden liggen in de regio Bassa Atesina en bestaan uit zanderige grindbodems. Na de manuale oogst volgt een zachte persing, fermentatie in inox vaten en een rijping op de gisten gedurende 5 maanden. Je krijgt een aantrekkelijke frisheid, een mooie balans tussen elegantie en aromatische toetsen en aangenaam drinkplezier. De Pinot Grigio Mont Mès heeft fruitige kenmerken van appel, passievrucht en geel fruit. Het lagere alcoholpercentage maakt er een perfecte zomerwijn van. Gaat goed samen met voorgerechten, vis, licht gekruide gerechten en wit vlees.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.