De wijnen van Feudo Bannera moeten de kenmerken van het huis reflecteren: respect voor traditie en autochtone druivenrassen, moderne technologie en grote expertise. De Grillo van Feudo Bannera is een mooi voorbeeld van een droge en aangename wijn met een hoge drinkbaarheidsfactor. De Grillo-druif is vooral bekend als leverancier voor de Marsala-wijn. Deze fruitig-frisse Grillo heeft een heldere strogele kleur en een boeket vol fruitigheid, gecombineerd met kruidachtige aroma's van brandnetel, groene peper, citroenmelisse en jasmijn. Droog en sappig in de mond met een frisse afdronk en een goede zuurtegraad. Heerlijk als aperitief en lekker bij gerechten op basis van groenten, vis en wit vlees.
Feudo Bannera brengt sinds 1990 wijnen op de markt op basis van de belangrijkste autochtone druiven. De Inzolia maakt daar zeker deel van uit. De wijn geurt fris naar limoen, wit fruit en wat kruiden. In de sappige smaak zit een aangename frisheid met een lichte toets van mineraliteit gevolgd door een pittige en smaakvolle afdronk. Combineer hem rauwe vis of pasta met groeten en schelpdieren en waan je op Sicilië. Ook hier dus passie en traditie gekoppeld aan moderne technologie en grote expertise.
Deze Nero d'Avola, het rode druivenras van Sicilië, komt uit het warme oogstjaar 2021. De druiven groeien in de wijngaarden, gelegen in het centrale deel van Sicilië. De ondergrond bestaat er vooral uit kalkrijke kleigrond. Feudo Bannera blijft trouw aan de stijl van het huis en maakt ook hier een heel mooie vertegenwoordiger van de icoondruif van Sicilië. Na de oogst en fermentatie rust de wijn nog 6 maanden op gebruikte eiken vaten. De kleur is diep robijnrood. In de neus ontdekken we aangename en warme geuren van zwart en rood fruit, een beetje vanille, toast en kruiden. De smaak is pittig, licht peperig, vol, aangenaam lang en begeleid door een fijn zuurtje.
Nerello Mascalese is een van de oudste en meest typische autochtone druivenrassen van Sicilië. Het herkomstgebied moet je situeren rond de Etna-vulkaan. De wijnen van dit druivenras zijn vaak net zo krachtig als dit bekend natuurfenomeen. De Nerello Mascalese van Feudo Bannera is 100% van dit ras gemaakt. Een donkergekleurde rode wijn met soepele tannines, body, een goede zuurtegraad en mineraliteit en met een intens en fruitig aroma. Perfect te combineren met lamsvlees, rundsvlees, wild en pastagerechten met vlees- of wildsaus.
In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De Catarratto van Cossentino is 100% gemaakt van biologisch geteelde Catarratto-druiven die groeien op een bodem rijk aan tufsteen en kalksteen. Het levert een geurige wijn op met een goede structuur die uitstekend past bij gerechten van alle seizoenen. De Catarratto heeft een karakteristiek aroma, met een breed boeket van geel fruit, mediterrane kruiden, citrusvruchten en zoete specerijen. De smaak is fris, pittig en je geniet van een middellange afdronk. Uitstekend als aperitief of bij visgerechten en zeevruchten.
De Gavi di Gavi van Guasti Clemente is een 100% Cortese. Gavi is bekend als één van de betere Piemontese witte wijnen. Cortese is een nobel en oud druivenras.Na de manuele oogst start de vinificatie in inoxtanks. Het aroma laat je genieten van geuren van witte bloemen, citrus en wit fruit. De smaak is fris, droog en mineralig. De medium zuurtegraad en de lichte citrussmaken van deze Gavi di Gavi geschikt als aperitiefwijn of begeleider van zeevruchten en visgerechten.
Het wijnhuis Cossentino ligt in de provincie Palermo op 350 meter hoogte in de heuvels aan de Golf van Castellamare. De bodem van tufsteen en kalksteen biedt uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw, ook voor dit populaire druivenras op Sicilië, de Syrah. De hoge plantdichtheid van de wijnstokken (5000/ha) en lage opbrengsten vormen garanties voor de hoge kwaliteit van de druiven die alleen op volle rijpheid worden geoogst, volledig manueel. Na de fermentatie in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C gedurende 10 dagen, rijpt de Syrah gedurende 12 maanden in grote vaten van 25 hl. De kleur is donker en neigt naar paarsachtig. Het geeft een aanhoudend, intens en complex aroma van violet, chocolade, tabak, kruiden, rood fruit en theeblaadjes. De smaak is vol en toch elegant en licht mineraal. Je herkent donker fruit, kersen, bosbessen en zoethout. Een heerlijk complexe wijn met volle body, fluweelzachte tannines, warmte en diepte. Denk voor food pairing aan rood vlees, wild, pasta al forno, geroosterde eendenborst, zwaardvis, en harde of rijpe kazen.
Een verrassende Siciliaan! Perricone, een autochtoon Siciliaans druivenras, gedoemd om te verdwijnen, is nu o.a. door Cossentino nieuw leven ingeblazen met uitstekende resultaten. De oorsprong ervan is te vinden in het oostelijke Middellandse Zeegebied, door de Grieken naar Calabrië gebracht en daar kruiste ze waarschijnlijk het pad met een voorouder van de Calabrese Gaglioppo en migreerden ze later naar Sicilië. De naam Perricone vinden we vooral terug in de provincie Palermo. In Trapani noemen ze de druif Pignatello en in Catania, Tuccarino. In de 18e en 19e eeuw werd Perricone, met andere Siciliaanse druiven, voornamelijk gebruikt om Marsala rubino te produceren. Geen eenvoudige jongen, de Perricone. Door de belangrijke aanwezigheid van tannines is het aangewezen te werken met een lage opbrengst, een nauwgezette oogst van rijpe druiven, een langzame gisting en een lange rijping. De Perricone heeft een robijnrode kleur met violette toetsen. In de complexe neus vinden we rood fruit, peper en kruiden. De mond is ze stevig en vol met veel compact fruit. De wijn heeft een vrij lange, volle en krachtige afdronk.
Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978. Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn. Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper. Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart. Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.