Barbera d'Alba Superiore

Product informatie
Druivenras: Barbera 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei.
Ouderdom wijnstokken: 18 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: DOC Barbera d'Alba.
Oogstperiode: september.
Vinificatie: maceratie gedurende 15 dagen, in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.
Lagering: 10 maanden op eiken vat.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,50 %.
Aroma: zwart en rood fruit, cederhout.
Smaak: sappig, vol en fijne zuurtjes
Serveertemperatuur: 20°C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, fazant & parelhoen, pizza, kalfsvlees, varkensvlees, gegrild & geroosterd rood vlees, lamsvlees, paddestoelen, pasta met tomatensaus, carpaccio & tartaar van vlees, vederwild en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2028.