Biberius Montepulciano

Product informatie
Druivenras: Montepulciano 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei-kalk.
Ouderdom wijnstokken: 23 jaar.
Hoogte wijngaard: 300 m.
Herkomstbenaming: DOC Molise.
Oogstperiode: eerste helft oktober.
Vinificatie: 15 dagen maceratie in inoxtanks onder gecontroleerde temperatuur van 25°C.
Lagering: 12 maanden in inoxtanks waarvan een deel op eigen droesem.
Kleur: intens robijnrood.
Alcoholgehalte: 13,5%.
Aroma: intens rood fruit zoals kersen, peper en een licht aroma van pruimen, koffie en chocolade.
Smaak: vol, zachte tannines en een finale met klein rood fruit.
Serveertemperatuur: 18°-20°C.
Te drinken bij: gegrild en gestoofd rood vlees, pastagerechten met tomaten- of vleessauzen en licht wild.
Bewaarpotentieel: tot einde 2025.