Brunello di Montalcino

Product informatie
Druivenras: Sangiovese 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 27 jaar.
Hoogte wijngaard: 320 - 410m.
Herkomstbenaming: DOCG Brunello di Montalcino.
Oogstperiode: van half september tot half oktober.
Vinificatie: 13 à 16 dagen maceratie, in temperatuurgecontroleerde vaten.
Lagering: 36 maanden in eiken vaten (botte).
Kleur: transparant robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: kersen, toast, wilde aardbeien en kruiden.
Smaak: fruitig, rode bessen pepertje, fijne zuren en tannines.
Serveertemperatuur: 20 °C.
Te drinken bij: paddestoelen & truffel, rundvlees, geroosterd rood vlees, pelswild en harde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2030.