De Chianti Classico Squarcialupi wordt geproduceerd door Tommaso Bojola in het kleine stadje Castellina in Chianti, in het hart van de Chianti Classico-zone. De kelder is verborgen in het historische Palazzo Squarcialupi, midden in het centrum van Castellina. In de 15e eeuw was de familie Squarcialupi bondgenoot van de machtige Medici's van Firenze in hun eindeloze vete met Siena. Met zijn rijke smaak van frambozen en kersen geeft deze wijn de essentie weer van een goede Chianti Classico. Smaak, frisheid en precies het juiste niveau van houtlagering. Na de manuele oogst volgt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De schillen macereren gedurende 10-15 dagen. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Na deze fase rust de wijn in grote vaten van Slavonische eik (24 tot 47 hL) gedurende 12 maanden in de oude kelders van het Palazzo Squarcialupi.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.